Вътрешно разследване на компанията за кредитен мониторинг Equifax, наречено неофициално

...
Вътрешно разследване на компанията за кредитен мониторинг Equifax, наречено неофициално
Коментари Харесай

Колко далеч може да стигне разследване на служители, работещи на две места

Вътрешно следствие на компанията за кредитен мониторинг Equifax, наречено импровизирано план „ Сам у дома “, e довело до уволняването на над 20 чиновници, заяви Insider.

Чрез особено създаден програмен продукт, компанията открива, че тези чиновници са имали и второ работно място – почасово или на цялостен работен ден, а някои от тях даже са работили на три места.  

Става дума за инструмента The Work Number, който Equifax употребява, с цел да разпознава чиновници, за които подозира, че употребяват отдалечения режим на работа, с цел да работят и за други компании.

The Work Number следи индикатори като ниско потребление на VPN (по-малко от 13 часа на работна седмица) и интервали денем, в които служащият е бил недосегаем, само че и по-чувствителни данни като седмичното заплащане, което чиновниците получават.

Твърди се, че посредством The Work Number компанията е прегледала данни за минимум 1000 чиновници, в това число експерти по човешки запаси и киберсигурност.

24 чиновници са били известени за прекратяването на договорите им посредством имейл от изпълнителния шеф на Equifax Марк Бегор, оповестява още Insider.

„ Очакваме нашият екип да бъде напълно отдаден на Equifax и да има една роля – работата в компанията “, написа той. „ Сигурен съм, че сте също толкоз отчаян, колкото и аз. “

Говорителят на Equifax Кейт Уокър декларира, че нито едно от спомагателните работни места, които са имали уволнените чиновници, не е в спор на ползи с бизнеса на Equifax. По думите й обаче спомагателната претовареност пречи на чиновниците да извършват пълноценно уговорките си за Equifax. "

Сред уволнените има и чиновници, които са работили на три места. Сред тях е жена, която през уикендите е давала смени като здравна сестра.

Equifax популяризира The Work Number като „ най-голямата централизирана комерсиална база данни в страната с информация за приходите и заетостта “ на своя уеб страница. Изявление, което е колктото неразбираемо, толкоз и „ оруелско “, разяснява в допълнение платформата Gizmodo.

Компанията твърди, че подробните и чувствителни данни, събрани и съхранявани посредством инструмента The Work Number, не се дават на трети страни. Според създателите на Gizmodo обаче в обстановката се прокрадва антиутопична наклонност, защото компанията употребява повече от нужното данни, с цел да държи чиновниците си изкъсо.

Както отбелязва Insider, работата от у дома е довела до растеж на чиновниците, които усилват работата си. Изданието цитира анкета от 2021 година, съгласно данните от която повече от две трети от работещите отдалечено чиновници имат няколко работни места. Защо тъкмо го вършат е въпрос, на който фирмите занапред би трябвало да си отговорят – не с цел да отстранят хората си, а с цел да ги стимулират да бъдат лоялни на един шеф.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР