Вашингтон възнамерява да включи ракетни системи с голям обсег на

...
Вашингтон възнамерява да включи ракетни системи с голям обсег на
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна страшно оръжие

Вашингтон има намерение да включи ракетни системи с огромен обхват на деяние в оръжейната помощ за Украйна, съобщи Си Ен Ен (CNN), базирайки се на неназовани публични източници. Според тях американската администрация е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет за Киев, който може да бъде разгласен още идната седмица, съобщи БНР.

Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов реагира с коментар, че се надява " здравият разсъдък да надделее " и сходни оръжия да не стигат до Киев. Посланикът се базира на изказване на представителя на Пентагона Джон Кърби, който сподели, че няма дефинитивно решение по въпроса. По-рано тази седмица представителят на Пентагона Джон Кърби акцентира, че към момента не е взето дефинитивно решение по въпроса за ракетите с огромен обхват. При разполагане наоколо до границата ракетите биха могли да нападат цели навътре в Русия, като екипът на Байдън преглежда тази опция " като прекомерно провокативна за Кремъл. "

В момента 14 страни употребяват тези системи, които са в положение да изстрелят 12 управляеми ракети за по-малко от минута и да трансформират бързо местоположението си, преди да бъдат засечени от съперника. 13,6 милиарда $ военна и филантропична помощ за Украйна бе утвърдена от Белия дом при започване на март. Тя включва повече от 100 гаубици, дронове и муниции. Представител на администрацията във Вашингтон споделя, че този голям пакет може да има по-голямо влияние от изпращането на няколко усъвършенствани ракетни системи, за които украинците евентуално ще се нуждаят от повече образование.

Администрацията на Джо Байдън се готви да усили типа на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с огромен обхват на деяние, които в този момент са главното искане от страна на украинските представители, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на публични лица. Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде разгласен още идната седмица, настояват източниците на малкия екран.

Високопоставени украински представители, в това число президентът Володимир Зеленски, през последните седмици молят Съединени американски щати и техните съдружници да им дават ракетни системи за залпов огън. Произведените в Съединени американски щати оръжейни системи могат да изстрелват ракети на стотици километри - доста по-далеч от която и да е друга от системите, с които Украйна към този момент разполага. Според украинците това би могло да промени хода на войната. Друга система, която Украйна желае, е системата за залпов огън с висока проходимост (HIMARS).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР