Промените в Закона за хазарта продължават да си широко дискутирана

...
Промените в Закона за хазарта продължават да си широко дискутирана
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията

Промените в Закона за хазарта не престават да си необятно дискутирана тематика.

Президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие на измененията в Закона за
хазарта, с които се вкарва съвсем цялостна възбрана на рекламата на хазарт и таван за надценка на хляба. Какво следва от това?

" Разпоредбите и методът, по който беше признат Законът за изменение и допълнение на Закона за
хазарта и тези, които поставят надценка на хляба като таван, бяха признати не по разпоредбите на Конституцията и правилника на Народното събрание, само че предстоящо президентът забави оптимално дълго, до допустимо най-крайния период - на следващия ден трябваше да бъде обнародван законът или да бъде наложено несъгласие, с цел да могат тези, които биват наранени от законите, да съобразят държанието си ", сподели конституционалистът доцент Наталия Киселова в студиото на " Денят ON AIR ".

Тя уточни, че няма да има дълъг интервал, в който да се ползват новите промени, след обнародването в държавен вестник, а срокът е три дни. Това значи, че след събота не би трябвало да виждаме реклами на
хазартни игри в медиите, нито наоколо до образователни заведения, а таванът за хляба би трябвало да съгласуван с промените.

" Браншовите организации с право скочиха поради метода, по който беше признат законът - в границите на няколко дни. Свидетели сме на други, доста по-важни закони, които много време се бавят и някои не откриха място в работата на Народното събрание ", съобщи доцент Киселова за Bulgaria ON AIR.

Според нея е изцяло евентуално тези действия да са част от предизборната акция на политиците и не изключва разновидността, в който след няколко месеца измененията в Закона за
хазарта и тавана за надценката на хляба ще отпаднат, написа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР