Varna24.bg Много съжалявам за случилото се, това бяха най-близките ми приятели,

...
Varna24.bg
Много съжалявам за случилото се, това бяха най-близките ми приятели,
Коментари Харесай

Петър Маринашки: Най-искрени съболезнования, това е най-тежката загуба

 Varna24.bg " Много скърбя за случилото се, това бяха най-близките ми другари, били сме всеки ден дружно. Много ми е тежко. Не съм използвал опиати преди да седна зад кормилото, нямам спомен за скоростта, не беше висока. Не мога да си обясня случая. На родителите бих изказал най-искрени съболезнования, това е най-тежката загуба ".

Това сподели преди минути пред камерата на Plovdiv24.bg Петър Маринашки, чието дело в последна сметка бе отсрочено за 16 юли.

Обвинителният акт по отношение на него е за това, че на 11 ноември 2020 година, на път  III – 375,  км 29 + 500 - Пещера – Пловдив, при ръководство на лек автомобил, марка БМВ, с пловдивска регистрация, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибел на Тодор Бараков, на 16 година, и Виктор Василев, на 17 година, както и междинна телесна щета на Н.Л., на 16 година, довела до трайно усложнение на придвижванията на дясната му ръка, като действието е осъществено след приложимост на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила гибел на повече от едно лице и междинна телесна щета на едно лице – закононарушение по член 343, ал.4, вр. алинея 3, вр. член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс. 

На 11 ноември 2020 година, към 15,20 ч., откакто бил използвал марихуана, обвиненият Петър Маринашки, с управлявания от него лек автомобил, марка БМВ, тръгнал от Стамболийски към Пловдив. В автомобила пътували и потърпевшите Тодор Бараков, Виктор Василев, Н.Л. и Г.Н. - негови другари. На предна дясна седалка се намирал Н.Л., зад лидера бил седнал Г.Н., в средата - Виктор Василев и до него Тодор Бараков. На изхода за с. Кадиево, обл. Пловдив, водачът спрял за къса отмора, след което всички траяли към гр. Пловдив. 

Когато стигнали региона на км 29+500 на пътя Пещера – Пловдив, Петър Маринашки управлявал автомобила с към 98 км/ч. През това време Н.Л. гледал в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. За малко, водачът обърнал глава към задната седалка, като това отклонило вниманието му и автомобилът леко се изместил вляво към осевата линия. Той се опитал да го изправи, само че навил кормилото по-рязко, от което задната част на колата поднесла. 

Въпреки че се движел по прав сектор, обвиненият Петър Маринашки изгубил ръководство, не съумял да овладее зигзагообразните придвижвания на задната част на колата, излязъл от очертанията на пътното платно и в региона на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът се открил на 7- 8 метра от дървото. Преминаващи водачи подали сигнал на 112. На място дошъл екип на Спешна помощ и полицейски чиновници. В резултат на пътнотранспортното произшествие умряли Виктор Василев и Тодор Бараков, а на Н.Л. и Г.Н., на 17 година, били породени надлежно междинна и лека телесна щета. 

Според заключението на техническата експертиза съществена причина за настъпилото пътнотранспортно произшествие е загубата на надзор над автомобила. Маринашки е дал за разбор кръвна проба, която е потвърдила използването на наркотично вещество – марихуана, съгласно направената правосъдна химикотоксикологична експертиза. Няма открито съществуване на алкохол в кръвта му.   

Обвиняемият Петър Маринашки е имал СУМПС от 31 май 2019 година Той не е осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 2 000 лв.. С разпореждане на наблюдаващия прокурор, на учредения член 69а, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, е отнето  свидетелството за ръководство на обвинения. 

Предвиденото от закона наказване за осъщественото действие е отнемане от независимост от 3 до 15  години и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР