Варна. Световната купа по спортна гимнастика започва утре с квалификации

...
Варна. Световната купа по спортна гимнастика започва утре с квалификации
Коментари Харесай

Световната купа по спортна гимнастика започва утре с квалификации във Варна

Варна. Световната купа по спортна гимнастика стартира на следващия ден с квалификации във Варна, които ще продължат и в петък. На 29 и 30 май са финалите. Уникалната Оксана Чусовитина дойде във Варна и направи първа подготовка в Двореца на културата и спорта (ДКС).

45-годишната Чусовитина се готви за своята осма олимпиада. За нея това е първи старт преди игрите в Токио. “Щастлива съм, че за повторно съм във Варна – сподели узбекистанската гимнастичка. – Чакам с неспокойствие надпреварата, с цел да видя до къде съм стигнала с олимпийската подготовката. ”

Чусовитина е безспорен феномен в спортната гимнастика, като е записана в върховете на Гинес със седемте си участия в олимпиади. Тя има медали за три страни – Съюз на съветските социалистически републики, Германия и Узбекистан. Нейното първо огромно съревнование е международното състезание преди 31 години, когато тя е едвам на 15.

Първа подготовка в ДКС направиха и българските състезатели. Дейвид Хъдълстоун, които има квота за Токио, ще започва на кон с гривни, халки, прескок и успоредка. Йордан Александров ще ни показва на висилка, успоредка и земя, Димитър Димитров – земя и прескок, а Теодор Трифонов – халки, висилка и кон с гривни.

При дамите ще играят – Десислава Маслева, Елизабет Николова, Валентина Рашкова и Виктория Чакова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР