Варна ще кандидатства за строеж на пристройки на две училища.

...
Варна ще кандидатства за строеж на пристройки на две училища.
Коментари Харесай

Варна ще кандидатства за средства за строеж на пристройки за две училища

Варна ще кандидатства за градеж на пристройки на две учебни заведения. Това взеха решение през днешния ден общинските съветници на изключително съвещание на локалния парламент, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Предвижда се спомагателни сгради да бъдат издигнати за учебните заведения " Добри Чинтулов “ и " Йордан Йовков “, като главната цел е да се обезпечи едносменен режим на образование.

Общият размер на безвъзмездната помощ по процедурата, в границите на който Община Варна може да подаде предложение за осъществяване на инвестиция (ПИИ) е до 13 332 000 лева с Данък добавена стойност, като не се изисква наложително съфинансиране. Максималната позволена стойност е до 6 600 000 лв. с Данък добавена стойност за нова постройка за едно учебно заведение.

Съфинансиране от страна на Общината не се изисква.

Новите здания ще обезпечат модерна материална база за двете учебни заведения, която ще подсигурява здравословните и качествени условия за образование, както и ще им разреши да преминат на едносменен режим на образование.

Парите са за планиране, строителство и въвеждане на употреба, доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане и други

ОУ " Добри Чинтулов " се намира на ул. " Милосърдие " №12, а ОУ " Йордан Йовков " на ул. " Екатерина Симидчиева " №8.

От общинската администрация разясниха, че Варна е измежду четирите най-големи общини в страната, за които са заделени близо 80 млн. лв. по Механизма за възобновяване и резистентност на Европейския съюз за строителство на нови здания на общински учебни заведения и детски градини. Това са общините София, Пловдив, Варна и Бургас. Столицата ще може да кандидатства за пристройки или изграждане на нови здания към съществуващи 8 детски градини, а останалите общини - за по 2 нови здания (пристройки).

На въпрос на общински консултант от администрацията разясниха, че в ОУ " Йордан Йовков " ще се събори остарелия физкултурен салон и се построява нов и нови класни стаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР