Върховният съд на Каталуния лиши ръководителя на регионалното правителство Ким

...
Върховният съд на Каталуния лиши ръководителя на регионалното правителство Ким
Коментари Харесай

Съд лиши лидера на Каталуния от право да заема държавна длъжност за 18 месеца

Върховният съд на Каталуния лиши ръководителя на районното държавно управление Ким Тора от правото да заема държавна служба 18 месеца . Това се показва в изказване, оповестено от правния орган, представен от ТАСС.

Делото на Тора, е обвързвано с непокорство на решение на Централната изборна комисия на Испания в навечерието на изборите в страната.

Ръководителят на района е " наказан с година и половина отнемане право " за заемане на държавни постове, както и санкция от към 30 хиляди евро , оповестява съдът. Това решение може да се апелира във Върховния съд на Испания.
 Испания изключи правото на самоопределение на Каталуния
Испания изключи правото на самоопределение на Каталуния

Поредни многохилядни митинги се организираха в Барселона

Процесът против Тора се организира през ноември тази година. Той е обвързван с потреблението на сепаратистки знаци върху държавни здания в очакване на общите избори в Испания, които се организираха напролет. Прокуратурата изиска Тора да бъде лишен от правото да заема държавна служба за 20 месеца.

В навечерието на изборите в страната ЦИК реши да отстрани жълтите панделки от административните институции в Каталония, които частично се трансфораха в знак сепаратистите , както и на естелади - неофициалните им флагове. Решението на ЦИК имаше за цел да подсигурява политическия неутралитет на институциите преди гласуването .

Отначало Тора подцени решението на ЦИК , а по-късно реши просто да размени жълтите панделки с бели , което не удовлетвори Централната изборна комисия. След като ЦИК заплаши, че ще се обърне към прокуратурата, сепаратистките знаци бяха отстранени от постройките на районните управляващи.
 Съдът на Европейски Съюз разгласи, че каталунецът Жункерас е с депутатски имунитет
Съдът на Европейски Съюз разгласи, че каталунецът Жункерас е с депутатски имунитет

Каталунските сепаратисти желаят освобождението му в Испания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР