Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността
Коментари Харесай

ЕС много мек към Русия за Навални

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разяснява по време на визитата си в Москва, че връзките на Общността с Русия били подложени на мощен напън след отравянето и хвърлянето в пандиза на рецензия на Кремъл Алексей Навални, осведоми " Франс прес ".

" Нашите връзки в действителност са в сложен миг ", означи Борел при започване на диалозите с съветския външен министър Сергей Лавров.

" Със сигурност връзките ни са под съществено напрежение и въпросът с Навални е ниска точка ", акцентира шефът на европейската дипломация.

Посещението на Борел в Русия е първото на върховен представител на Европейски Съюз от 2017 година насам и следва острите реплики сред Москва и Общността, чиито връзки са мощно обтегнати, откакто Москва окупира Крим през 2014 година

Тази седмица Навални, най-отявленията критик на съветския президент Владимир Путин, беше наказан на 3 години и половина по остарели обвинявания в заграбване на средства, решение, което провокира наказание от европейските страни.

Европейски Съюз също се разгласи против полицейски репресии против митингите, провокирани от задържането на Навални предишния месец при идването му в Русия от Германия, където той се възстановяваше от офанзива на нервно-паралитичен сътрудник.

В коментар на Борел при започване на договарянията Лавров съобщи, че Русия е " подготвена да отговори на всевъзможни въпроси ".

" Основният проблем е неналичието на нормалност в връзките сред Русия и Европейски Съюз, двамата най-големи играчи в Европа, " сподели той.

" Това не е от изгода за никого ", посочи съветският първи посланик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР