Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи

...
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Борел: ЕС е достигнал лимита на финансовите си санкции срещу Русия



Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи в четвъртък, че Европейски Съюз е " достигнал границата на своите благоприятни условия във връзка с финансовите наказания против Русия “.

Той добави, че за съюза ще бъде " доста по-трудно " да забрани вноса на съветска сила, в сравнение с наложената от Съединени американски щати възбрана, защото Европейски Съюз зависи повече от съветските доставки.

Лидерите на Европейски Съюз се срещат във Франция в четвъртък, с цел да обсъдят спомагателни наказания против Москва, в това число допустима възбрана за вноса на нефт, макар че редица страни членки не са склонни на сходен ход.

Жозеп Борел също по този начин удостовери, че Европейски Съюз ще продължи да дава оръжия на Украйна, до момента в който спорът завърши, само че призна, че блокът би трябвало да заобикаля започването на война с Русия, " тъй като това би било Трета международна война ".

Той съобщи, че Русия " систематично бомбардира украински градове ", добавяйки, че съветският президент Владимир Путин " ще би трябвало да дава отговор за дейностите си ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР