Върховният представител на Европейския съюз по външната политика Жозеп Борел

...
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика Жозеп Борел
Коментари Харесай

ЕС планира нови санкции за Русия и обучение на 30 000 украински военни

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика Жозеп Борел е споделил на премиера на Украйна Денис Шмигал, че страните членки на Европейски Съюз възнамеряват да обучат общо 30 000 украински военнослужещи, съобщи DPA, представена от Българска телеграфна агенция.   Агенцията отбелязва, че това известие е било направено при почналото посещаване на публични представители на Европейската комисия в Киев за диалози с членове на украинското държавно управление. Досегашната поръчка на Европейски Съюз беше да образова 15 000 украински военни. Сега броят се удвоява.   В няколко следващи изявления в Twitter Борел разгласи, че Украйна би трябвало да получи цялото военно съоръжение и образование, належащо за отбрана на територията и народа си от нападателната война на Русия.    " Общата военна поддръжка на Европейски Съюз за Украйна в границите на “Европейски фонд за мир ” (EPF) към този момент е 3,6 милиарда евро. С нашия ангажимент да обучим до 30 000 бойци, Европейски Съюз се трансформира във водещ снабдител на военно образование за Украйна ", написа ръководителят на европейската дипломация.  
Ukraine should get all the military equipment & training needed to defend their territory and their people from Russia’s war of aggression.

Total EU military support for #Ukraine under EPF is now Евро 3.6 billion.

The EU will continue supporting Ukraine.https://t.co/hZLynNhxDQpic.twitter.com/pC9kLvpiMS
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) February 2, 2023 Борел е споделил с Шмигал и проектите на Европейски Съюз да даде 25 милиона евро на Украйна за финансиране на интервенциите по почистване на мините и експлозивите от територията ѝ. " Защитата на цивилните и техния занаят има предпочитано значение ", добави той в Twitter.   Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и още 15 еврокомисари дойдоха по-рано през днешния ден в Киев, с цел да се срещнат с членове на украинското държавно управление, уточни Комисията в известие.   " Радвам се, че съм още веднъж в Киев, за 4-ти път след съветската инвазия. Този път с моя екип от еврокомисари ", написа Фон дер Лайен в Twitter. " Ние сме тук дружно, с цел да покажем, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна продължава да е мощна. "
Good to be back in Kyiv, my 4th time since Russia‘s invasion.

This time, with my team of Commissioners.

We are here together to show that the EU stands by Ukraine as firmly as ever.

And to deepen further our support and cooperation. pic.twitter.com/zf8fvoNKnG
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 2, 2023 Междувременно AFP цитира Урсула фон дер Лайен, която съобщи, че Европейски Съюз възнамерява да наложи нови наказания на Русия по случай първата годишнина от нашествието ѝ в Украйна на 24 февруари предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.    " До 24 февруари, когато се навършва една година от началото на нашествието, ние сме си сложили за цел да приемем десети пакет наказания ", сподели Фон дер Лайен на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.     Председателят на Европейска комисия акцентира, че в този момент " Русия заплаща висока цена, тъй като нашите (наказателни мерки) подкопават нейната стопанска система, връщайки я с едно потомство обратно ".   Сред най-тежките наказания, признати от Европейски Съюз след началото на войната, е въведеният при започване на декември таван на цената на съветския нефт от 60 $ за барел, отбелязва AFP.   " Това към този момент коства на Русия по към 160 милиона евро дневно ", сподели Фон дер Лайен.  
Dear @ZelenskyyUa, while Ukrainians are fighting to defend our common values, we support your economic security.

To date, our EU support amounts to €50 billion.

We are with you on this for the long haul. https://t.co/tA0cpqjkJG
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 2, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР