Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов говори за Купата на

...
Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов говори за Купата на
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Ботев ще е последният клуб в кариерата ми

Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов приказва за Купата на България, триумфите на „ канарчетата “, с какво възприятие си е тръгнал от Левски, както и за Станислав Генчев и възможната му нова роля на „ Герена “.

Ивелин Попов призна, че Ботев Пловдив ще бъде последният му клуб в забележителната кариерата.

„ Емоциите отминаха, радвахме се доста, само че ни чака сериозна работа отсега нататък. Към днешна дата Ботев Пловдив не е подготвен за евроучастието си. Предстои ни лятна подготовка, ново попълнения и се надявам да бъдем подготвени до старта на европейските мачове

„ Паснахме си и има химия сред мен и Ботев Пловдив. Между мен и публиката също, по тази причина съм доста щастлив. Ако се върна обратно към датата 15 август, когато подписах, имаше изискване в контракта, че в случай че попаднем топ 6 или спечелим Купата на България иска ми се удължи контракта. Когато подписах договора, видях, че са махнали тази алтернатива и при избрани минути ми се удължава съглашението. Знам кой съм и знаех къде отивам, в какъв клуб и с каква аудитория. Възнаграждението ми в Ботев Пловдив е по-малко от това, което беше в Левски. Искам това да го уточня “, стартира Ивелин Попов.

„ Винаги се помни първата Купа, значима за мен е и шампионската купа със Спартак Москва, тъй като беше след дълго очакване, а Купата с Ботев я слагам на много особено място. Когато отидох на „ Колежа “, ситуацията беше доста сложна и комплицирана. Направихме боеспособен тим, Ботев Пловдив ми беше персонална идея “, сподели още той.

На въпрос каква е била повода да напусне Левски, Ивелин Попов съобщи: „ Двустранен развой беше и тези въпроси може би към притежателя и към старши треньора след Станимир Стоилов “.

„ Никога не можем да упрекваме едната страна, евентуално и аз съм сбъркал. Не е нужно един треньор да гледа и да прави всичко на компютър. Излиза се на зеленото чердже и показваш какво можеш. Играем против противници, а не против манекени. Играе се на мача, а не на подготовка. Всичко с Левски е минало и аз съм доста благополучен “, разяснява още Попето.

На въпрос чия е била заслугата да премине в Ботев Пловдив, капитанът на „ жълто-черните “ съобщи: „ Станислав Генчев и спортният шеф имаха заслугата за моето идване на „ Колежа “.

„ С Генчев бяхме съотборници бяхме в Литекс, в националния тим. Познавам Генчев, откровено му искам триумфи, тъй като е съзнателен, почтен, знам, че си събира сериозен екип от някогашни състезатели на Левски, което ще му помогне “, призна Попов.

„ Едва ли Станислав Генчев в Крумовград работи по друг метод, от който е работил в Ботев Пловдив. Понякога правиш едно и също на две места, на едното ти се получава, на другото не. Това е футболът, това е животът “, призна Ивелин Попов.

„ За мен главната цел е хубава подготовка със съществени противници, тъй като в Европа всяка неточност се санкционира. Трябва да играем съществени и здрави мачове по време на лагера, с цел да бъдем подготвени за Европа. Най-важното нещо е подготовката, както и хубави попълнения. Важно е момчетата да се върнат зареди с цялостни сили “, разяснява още той.

„ Виждам положителни млади и надарени футболисти в Ботев Пловдив, които имат съществени качества. Треньорът им сподели, че играят не тъй като са млади, а тъй като са заслужили. Надявам се младите футболисти да играят от ден на ден и повече през идващия сезон, с цел да изградят положителни кариери, да оказват помощ на своя клубен тим, както и на националния “, съобщи халфът.

На въпрос с какви връзки си е тръгнал от Левски, Ивелин Попов съобщи: „ Не с всички съм запазил положителни връзки. През годините съм си извоювал всичко да зависи от мен, а не да съм дебитор. Не съм задължен на никого. Не съм в положителни връзки с всички, само че поисквам триумф на всички, с които съм в положителни връзки “.

„ Категорично – Ботев Пловдив ще бъде последният ми клуб в кариерата “, призна пред dsport Ивелин Попов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР