Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС осъжда зверствата в Буча

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел настоя през днешния ден съветският президент Владимир Путин неотложно и абсолютно да приключи войната в Украйна.

Европейски Съюз осъжда най-решително зверствата, за които се оповестява, че са били осъществени от съветските въоръжени сили в завзети и след това освободени украински градове, добавя той в изказване във връзка новините от Буча.

По неговите думи картината с доста цивилни жертви, както и унищожаването на гражданска инфраструктура, демонстрират същинското лице на жестоката война, която Русия води против Украйна и украинците. Клането в Буча и други украински градове ще стане част от листата на зверствата, осъществени на европейска земя, декларира Борел, представен от Българска телеграфна агенция.

Руските управляващи са виновни за тези зверства, осъществени, до момента в който са имали надзор в тези региони, прибавя висшият представител. Извършителите на военни закононарушения и други тежки нарушавания, както и виновните държавни чиновници и военни ръководители, ще бъдат подведени под отговорност. Европейски Съюз поддържа всички ограничения за търсене на отговорност за нарушавания на правата на индивида и на интернационалното филантропично право в Украйна от съветските въоръжени сили, се показва в изказването.

Напълно поддържаме следствието на прокурора от Международния углавен съд за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, както и работата на Комисията за следствие към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида. Европейски Съюз подкрепя украинския основен прокурор и гражданското общество, които събират и съхраняват доказателствата за военните закононарушения, отбелязва Борел.

Той оповестява, че Европейски Съюз незабавно ще продължи работата по въвеждане на спомагателни наказания против Русия.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР