Върховната Рада на Украйна в четвъртък наложи широкообхватни 50-годишни санкции

...
Върховната Рада на Украйна в четвъртък наложи широкообхватни 50-годишни санкции
Коментари Харесай

Украйна наложи 50-годишни санкции на руския финансов сектор

Върховната Рада на Украйна в четвъртък наложи широкообхватни 50-годишни наказания на съветски финансови институции, в това число централната банка, всички търговски банки, капиталови фондове, застрахователи и други предприятия.

Санкциите са част от дейностите на Киев да поддържа финансов напън върху Русия поради пълномащабното й навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

„ Това е цялостно блокиране на достъпа на финансови институции на Руската федерация до пазари и активи в Украйна “, написа във фейсбук Андрий Пишний, шеф на Националната банка на Украйна.

" Трябва да го отслабим с всички налични средства. Финансовият бранш е стратегическият " донор " на тази война ", показва той.

Преобладаващото болшинство от 325 депутати гласоподаваха в поддръжка на ограниченията, които би трябвало да бъдат в действие за 50 години.

Министърът на стопанската система Юлия Свириденко сподели, че секторните наказания ще обиден стотици банки и десетки хиляди финансови институции, регистрирани в Русия.

Мерките включват възбрана за транзакции с активи, благосъстоятелност на финансови институции на Руската федерация, възбрана за определяне на бизнес връзки и възбрана за транзакции и вложения в съветски финансови институции, добави Свириденко.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР