Въпросите около евентуалното неправомерно използване на служители от Специализирания отряд

...
Въпросите около евентуалното неправомерно използване на служители от Специализирания отряд
Коментари Харесай

АКФ с въпрос към вътрешния министър: Кой е униформеният на снимката?

Въпросите към възможното непозволено потребление на чиновници от Специализирания отряд за битка с тероризма /СОБТ/ към Министерството на вътрешните работи /МВР/ за защита на частни бизнес обекти не престават да предизвикат обществото и претенции за бистрота и отговорност от страна на държавните институции.

Антикорупционният фонд /АКФ/ насочиха въпрос към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по отношение на идентичността и дейностите на униформено лице , видяно пред частния клуб на прочут предприемач на улица “22 септември ” в столицата. Въпросите засягат аргументите за наличието на служителя в униформа, която прилича тази на СОБТ и дали има публично позволение за такава защита:

– Кой е униформеният човек на фотографията?
– Какво прави той пред частния клуб на Нотариуса на улица “22 септември ” в София?
– Защо е в униформа, която е идентична с тази на Специализирания отряд за битка с тероризма /СОБТ/ към Министерство на вътрешните работи?
– Подавани ли са сигнали против чиновници на СОБТ за охранителни услуги на предприемачи и по какъв начин са били разследвани от отдел “Вътрешна сигурност ”?

Фондът също по този начин разгласява фотография за верификация от страна на институциите отбелязвайки, че има информация за дълготрайно обезпечаване на защита от чиновници на Министерство на вътрешните работи на същия обект , като са подадени и сигнали с съответни имена на вероятно забъркани чиновници. По техни данни на фотографията пред SS клуба е последният му притежател Евлоги Петров пред модифицирания състезателен автомобил на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

Този случай акцентира възходящите публични условия за бистрота и отчетност в дейностите на униформените, изключително когато става въпрос за евентуално преплитане на ползи сред обществени чиновници и частен бизнес.

Ситуацията акцентира значимостта на държавните институции да поддържат високи стандарти за интегритет и да подхващат дейности против всевъзможни форми на непозволено държание , с цел да се резервира доверието на обществото в правосъдната система и Министерство на вътрешните работи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР