Народният представител от партия Възраждане“ Даниел Петров разкри данни, които

...
Народният представител от партия Възраждане“ Даниел Петров разкри данни, които
Коментари Харесай

Даниел Петров, „Възраждане“: Горските предприятия се управляват непрозрачно и корупционно

Народният представител от партия „ Възраждане “ Даниел Петров разкри данни, които осветляват тъмната страна на тези институциите, която включва неяснота, корупционни практики и евентуални злоупотреби с имущество и финансови средства.

В отговор на искане от Даниел Петров Министерството на земеделието и храните е предоставило решенията на министъра и управителните препоръки на шестте държавни горски предприятия , ръководещи към 80% от българските гори, които разкриват порочни практики.

Четири от горските предприятия са направили всеобща ликвидация на атрактивни недвижими парцели , в това число имоти, здания и ловни хижи в значими курортни и градски региони, за покриване на разноските и основаване на усещане за икономическа непоклатимост.

Представени са образци за отдаване под наем на скъпи парцели на брега на морето на смешни цени, както и продажби на парцели на занижени цени. Одобрени са разноски за единични горски пътища и закупуване на коли и техника „ втора ръка “ на цени като за нови, както и изтеглянето на облагите на предприятията за покриване на дупки в държавния бюджет.

Горските предприятия би трябвало да се ръководят по-прозрачно, като всички решения би трябвало да бъдат обществени и обвързани с съответни стратегически цели . Съществува сериозен риск от банкрут и загуби за горските предприятия, изключително в спешни години, което акцентира нуждата от преосмисляне на концепцията за тяхното трансформиране в акционерни сдружения .

Разкритията, направени от народния представител Даниел Петров, свеждат вниманието към съществени проблеми в ръководството на горските запаси в България. Непрозрачността, корупционните практики и евентуалните злоупотреби с държавно имущество освен подкопават доверието в институциите, само че и заплашват опазването на естествените запаси и икономическото богатство на страната. Настоящите разкрития акцентират незабавната потребност от промени , които да обезпечат по-голяма бистрота, отчетност и успеваемост в ръководството на горските предприятия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР