Въпросът защо не всички сънуват кошмари и защо не всички

...
Въпросът защо не всички сънуват кошмари и защо не всички
Коментари Харесай

Защо не всички сънуват кошмари

Въпросът за какво не всички сънуват кошмари и за какво не всички сънуват изобщо, си остава открит. Само че учените настояват, че всеки сънува, само че не всички си спомнят съня. Явно тези хора към момента не са подготвени да одобряват своите опасения или секрети стремежи дори в алегорична форма.

В същото време, хората, които постоянно сънуват страшни сънища, имат отличителни черти. Според учените те по-често се вслушват във вътрешния си глас, имат по-живо въображение и техните мисли постоянно имат отрицателен темперамент, дори даже и да не си дават сметка за това. В огромната си част това са прекомерно открити и доста раними хора.

Между другото, в случай че по-рано се смяташе, че ние решаваме вътрешните си проблеми насън и някак си разтоварваме душeвността си, то в този момент учените приказват за вредата от сънищата. Според новата доктрина е по-добре изобщо да няма сънища...

По думите на професор Патрисия Гарфилд, има всичко на всичко 12 сюжета на сънища, които водят сънищата, в които ви гонят или по този начин наречените кошмари.

 Ужаси насън

Втори по известност са сънищата, в които хората или са се заблудили, или се намират в някаква невъзможност. Трета позиция разделят сънищата с рухване и тези, в които индивидът изпитва необикновено стеснение от публиката от това по какъв начин е облечен или надлежно без дрехи. Важно място заемат сюжетите с пострадвания.

Друго изобретение, което прозвуча на конференцията, е на група италиански учени. Възможно е по време на сън човек да се учи по какъв начин да се държи в рискови обстановки. До този извод експертите от Италия стигнали, до момента в който изследвали признаците на по този начин нареченото REM разстройство – нарушаване на съня, което на практика постоянно е обвързвано с нападателно държание.

Пациентите, които страдат от REM разстройство, без да се разсънват се държат нападателно с близките или вредят на самите себе си. Така до момента в който спял един пробил стената на спалнята си, различен почнал да стреля, трети се опитал да скочи през прозореца, четвърти запалил личното си легло.

 Къщата на сенките

Няколко от пациентите душали дамите си. При това в нормалния живот тези хора изобщо не били нападателни, по-скоро в противен случай. Освен това, с изключение на от нарушавания на съня, те не страдали от други душевен разстройства.

Докато се опитвали да схванат какви са аргументите за възникването на REM разстройството, италианските медици от Университета Сан-Рафаеле разкрили, че страдащите от това разстройство пациенти по-често виждат в сънищата си принуждение. Освен това постоянно сънуват животни и непознати хора.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР