Въпросът как ще започне новата учебна година, вълнува всички родители

...
Въпросът как ще започне новата учебна година, вълнува всички родители
Коментари Харесай

Дистанционно ли ще започне новата учебна година? Вероятно да.

Въпросът по какъв начин ще стартира новата образователна година, вълнува всички родители и все още категоричен отговор няма. Д-р Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по опазване на здравето към Народното събрание, обаче даде малко повече информация какво можем да чакаме. И ситуацията по никакъв начин не е розово, изключително в случай че сте от хората, които упорстват за присъствено образование.

" Не приказваме за хипотези, а за действителни данни. Вече две от областите, Бургас и Велико Търново, са в алената зона, а други две - София и Пловдив, са доста покрай нея ", уточни пулмологът от ефира на Нова телевизия. 

" За страдание, новата вълна ще пристигна тъкмо преди началото на образователната година. "

" Ако продължаваме по този начин, съвсем несъмнено е, че децата ще стартират да учат онлайн ", предвижда експертът и добави:  " Ще повторим нещо, което към този момент знаем, тъй като действаме по идентичен метод. Мерките са единствено на хартия, само че не се осъществят на процедура. "

" Ако продължаваме по този метод, ни чакат още пикове на болестта. Нивото на груповата имунна отбрана е доста ниско и не е в положение да ни защищити. "

Д-р Симидчиев е угрижен от това, че българите не прилагат ефективно ограниченията против разпространяването на вируса, както и от обстоятелството, че имунизациите все още са обект на съмнение за огромна част от обществото.

" Нямаме действителна и настояща имунизационна акция. "

По този въпрос той упорства за " съответни, информативни и въздействащи послания по отношение на възраженията на хората ".

" Не се сплотяваме към нещо, с което ще съхраним общността ни. Когато живеем в общественост - би трябвало да се съобразяваме с някои неща. Ако решим да пием алкохол, ние ограничаваме правата си за каране на автомобил. Това е въпрос на персонален избор. Има правила, които пазят общността ни ", добави той.

Пулмологът още веднъж акцентира, че е правилно, че част от имунизираните също се разболяват, само че заболяването им минава леко, без да влизат в болница. 

 
Оксфорд: Децата не са научили нищо през миналата година
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР