Въпреки всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че

...
Въпреки всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че
Коментари Харесай

Въвеждат още мерки против епидемията в болниците

Въпреки всички защитни ограничения, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се запази. Разпространението на ковид не е конкретизирано по всички разновидности – по какъв начин доближава до човешкото тяло, тъй че има още доста да работим в тази посока. Това съобщи в предаването " Тази неделя " по бТВ министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Трябва да вземем спомагателни ограничения за медицинския личен състав, съобщи още той. Тази заран стана ясно, че лекарка от Центъра за незабавна здравна помощ на Александровска болница е умряла. Това е втори смъртен случай на доктор за няколко дни. Преди това умря доктор от инфекциозното поделение в болничното заведение в Сливен.

Ще въведем още противоепидемични ограничения в лечебните заведения, свързани с профилактика, несъмнено защитно облекло, хигиена, с цел да предпазим медиците от ковид, посочи министърът на опазването на здравето. Имахме недостиг на защитни дрехи и материали само при започване на март месец, призна Ананиев.

Ще намеря източник за финансиране, ще провеждам и непринудено подаяние в Министерството на здравеопазването, с цел да помогнем на околните на умрелите лекари, разгласи Ананиев.

Една от идващите ограничения ще бъде и рухване на КПП-тата. Няма да е тъкмо в този момент, само че няма и да е толкоз надалеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички ограничения, добави здравният министър.

Той изясни, че работи с ген. Мутафчийски от доста години. Имаме професионални и правилни връзки, разяснява министърът.

" Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедно с държавното управление и Щаба работим и с вземаме решенията с консенсус ", съобщи Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР