Скандалът със заразената кръв във Великобритания не е бил случайност,

...
Скандалът със заразената кръв във Великобритания не е бил случайност,
Коментари Харесай

Британските власти са криели за заразената кръв от САЩ

Скандалът със инфектираната кръв във Англия не е бил случайност, а виновност носят лекари и поредност от държавни управления, което е довело до гибелта на 3 000 души и заразяването на хиляди други с хепатит или ХИВ, демонстрираха резултатите от обществено следствие, представени от Ройтерс.

Председателят на следствието Брайън Лангстаф съобщи, че през 70-те и 80-те години на предишния век инфектирана кръв и кръвни артикули са били преляти на повече от 30 000 души от финансираната от страната Национална здравна работа на Англия. Това е довело до разрушение на живота, фантазиите и фамилиите им.



Правителството е скрило истината, с цел да " резервира достолепието си и да спести разноски ", добави той, като акцентира, че прикриването на истината е било " по-изтънчено, по-всеобхватно и по-смразяващо по своите последствия " от всяка проведена интрига.

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че това е " ден на позор за английската страна ". " Резултатът от това следствие би трябвало да раздруса нацията ни до основи ", акцентира той, като добави, че държавното управление и институциите са се провалили по поразителен метод.

" Искам от все сърце да поднеса недвусмислени извинения за тази ужасна неправда ", съобщи той пред Народното събрание и даде обещание цялостна отплата на засегнатите.

Семействата на жертвите и оживелите от години търсят правдивост. Според Лангстаф, който ръководеше траялото 6 години следствие, мащабът на случилото се е по едно и също време отблъскващ и удивителен.

В някои случаи кръвни артикули, създадени от дарения от американски пандизчии или други високорискови групи, на които е платено да дарят кръв, са употребявани при деца, заразявайки ги с ХИВ или хепатит С, дълго откакто рисковете към този момент са били известни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР