Въпреки по-малките си размери фокстериерът излъчва сила, като това се

...
Въпреки по-малките си размери фокстериерът излъчва сила, като това се
Коментари Харесай

Отглеждане на фокстериер

Въпреки по-малките си размери фокстериерът излъчва мощ, като това се отнася и за характера на кучето. То има дебела и грубовата четина, която обаче е къса и по тази причина не се постанова да решите животното постоянно. На цвят породистите питомци са бели с черни нюанси или с жълтеникаво-кафяви линии.

Размерите им са междинни, като мъжките доближават към 39 сантиметра, а женските са една концепция по-малки. Теглото на фокстериер при възрастните кучета е към 8-9 кг, като женските тежат по-малко към 6-7 кг.

Отглеждане на фокстериер

Породата е кръстоска сред грубокосмест работен териер и жълтеникаво-кафяв, като в предишното тези кучета са били употребявани главно за изпъждане на птиците, лисиците и други животни от полето, както и по време на лов. В началото породата е била разграничена условно на грубокосместа и гладкокосместа, само че през днешния ден интернационалната федерация по кинология към този момент има съответни условия и критерии, на които би трябвало да дават отговор тези кучета, в случай че са чистокръвни.

Фокстериерът не може да кротува и да стои на едно място, защото е много интензивно и пламенно куче. Не обича да му е скучно, като постоянно самичък ще си откри работа и по какъв начин да се забавлява - копаене на ями, джавкане и други. Въпреки обаче малко по-дръзкия темперамент на фокстериера, тази порода е другарски настроена към хората.

 Фокстериер

Има извънредно мощни ловни инстинкти, които са се запазили от предишното. При развъждането на фокстериер би трябвало да знаете, че породата се отличава с крепкото си здраве и не е предразположена мощно към някои поделение патологии. По-дребните представители могат да имат проблеми със ставите и костите, което да докара до луксация. Освен това е допустимо да имат някакви офталмологични проблеми.

Въпреки че кучето е със междинни размери, това не значи че не харесва дейния метод на живот. За породата фокстериер физическото натоварване е доста значимо, като ще се постанова да го изкарвате най-малко 2 пъти за по 40 минути. Въпреки че можете елементарно да социализирате кучето, бъдете подготвени че постоянно може да побегне след улична котка или друго дребно животинче, като по тази причина постоянно би трябвало да бъде на каишка, когато го разхождате и изключително до пътя.

Фокстериерите са по-дребни кучета, само че пък апетита им е като за огромно животно. Въпреки това не ги прехранвайте, защото това може да докара до проблеми в бъдеще със здравето на фокстериера. Давайте им дребни порции, само че на постоянно, което е оптималния вид.

Ако решите да храните фокстериер с натурална храна, тогава помнете, че сладкото, пикантното, консервите, картофите, пържените, бобовите култури, суровата риба и белия самун са неразрешени артикули са тези животни. Старайте се да ги храните кучето разнообразно, с цел да получават всички нужни хранителни субстанции, минерали, витамини и микроелементи, което е извънредно значимо.

 Грижи за фокстериер

Имайки поради по-активни метод на живот на фокстериерите, те не са любимци за малко дейните хора, които не обичат да се разхождат по доста всеки ден. Ако обаче тренировките са вашето второ “аз ” и обожавате да се разхождате в гората, тогава самоуверено можете да си вземете за домакински любим тази порода. С вярното образование на фокстериера ще имате освен дисциплиниран, само че и доста благ питомец, който ще се трансформира бързо в част от вашето семейство.

Отглеждането на фокстериер си има своите тънкости. Но в случай че сте виновни към своя домакински любим, той ще пораства благополучен и здрав. А в случай че още си нямате подобен, разгледайте тези разгласи за фокстериер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР