Пак не сме се справили.България не изпълнява условията за приемане

...
Пак не сме се справили.България не изпълнява условията за приемане
Коментари Харесай

Отрязаха ни за еврото!

Пак не сме се справили.

България не извършва изискванията за приемане на еврото, счита Европейска комисия.

Проблемът ни е в ценовата непоклатимост. Такава липсва, се споделя в отчет на комисията за конвергенцията на страните-членки, които следва да вкарат единната валута.

Поради тази причина страната ни няма по какъв начин да вкара единната валута при започване на идната година, осведоми БНР.

В документа се добавя, че страната ни извършва другите три критерии - за постоянните и устойчиви обществени финанси, за непоклатимост на валутните курсове и за конвергенцията на дълготрайните лихвени проценти.

" В днешния отчет отбелязахме, че България не извършва всички нужни условия за присъединение към еврозоната. Ние обаче продължаваме да работим доста градивно с България и приветстваме продължаващата от нейна страна упоритост да се причисли към еврозоната незабавно щом извърши всички критерии. България също по този начин може да изиска характерен отчет, с който да се оцени осъществяването на критериите за конвергенция, когато реши, че ги е изпълнила ", казаговорителката на Еврокомисията Верле Нойц.

От Комисията напомнят, че България се е включила към чакалнята на еврозоната през юли 2020 година, откакто е изпълнила авансово поетите задължения.

Същевременно тя е поела и ангажимент за редица спомагателни ограничения, които целят да запазят икономическата и финансова непоклатимост и да реализират висока степен на устойчива икономическа конвергенция, излиза наяве още от отчета на Европейска комисия./Телеграф.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР