БАНКОК (AP) — Поддръжниците на лишения от свобода свален лидер

...
БАНКОК (AP) — Поддръжниците на лишения от свобода свален лидер
Коментари Харесай

Поддръжниците на лишения от свобода лидер на Мианмар Су Чи отбелязват нейния 79-ти рожден ден с протест на тема цветя

БАНКОК (AP) — Поддръжниците на ограничения от независимост свален водач на Мианмар Аун Сан Су Чи организираха мирни митинги на тематика цветя, отбелязвайки нейния 79-и рожден ден на Сряда, някои излизат на улицата в символ на противоречие с репресиите на военното държавно управление.

Су Чжи, притежател на Нобелова премия за мир, който води траяла десетилетия битка против военното ръководство, беше арестуван на 1 февруари 2021 година когато армията завзе властта от нейното определено държавно управление. Тя излежава 27-годишен затвор по обвинявания, които се смятат за измислени, с цел да я предотвратят от политическа активност.

Тя е един от повече от 20 600 души, арестувани сега за опълчване на военното ръководство, съгласно към самостоятелната Асоциация за подкрепяне на политическите пандизчии, която документира арести.

Продемократични улични митинги в чест на Су Чжи бяха извършени намерено в сряда в елементи на страната, които не са под контрола на армията, в това число в Сагаинг и Регионите Магуей в централ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР