Въпреки опасенията от разрастване на икономическата криза заради удължаването на

...
Въпреки опасенията от разрастване на икономическата криза заради удължаването на
Коментари Харесай

Каракачанов с нова сделка - 78 млн. лв. за модернизация на танкове

Въпреки опасенията от разгръщане на икономическата рецесия поради удължаването на ограничения, Министерството на защитата подписа нов контракт по плана за рационализация на армията. Става дума за обновлението на 44 танка Т-72 за потребностите на танковите формирования от Сухопътните войски. Контрактът е на стойност 78.71 млн. лева и за период от 2 години. Изпълнител на поръчката ще е „ ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ “ ЕАД.

Част от дейностите, които ще бъде осъществени, са доставка, монтиране и консолидиране на модерна система за ръководство на огъня, система за повишение на автономността, система за ръководство на бойните дейности, система за ранно предизвестие при облъчване и други

"Модернизацията на главен военен танк Т-72 е в посока редуциране на времето за разкриване на задачата, класификацията ѝ и нейното поразяване, повишение на точността на стрелбата, повишение на живучестта, обезпечаване на самостоятелност и дарба да обменя огромно количество информация с базова станция, както и с другите машини от батальона и старшата инстанция ", се показва в известието на МО.

Неотдавна Министерството на защитата подписа контракт за закупуването на нови бойни машини за Силите за специфични интервенции. Договорът е с българската компания "Самел-90 " за идващите 3 години и е за придобиване на 98 машини от 10 вида с друго предопределение, на обща стойност 50 млн. лв..

Точно преди месец военното ведомство подписа контракт за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили. Изпълнител на плана е немската компания „ Люрсен “. Цената на техниката е 1 милиарда лв..

До момента най-голямата военна договорка от последните години е закупуването на Съединени американски щати и "Локхийд Мартин " осем изтребителя F-16 Block 70 от Съединени американски щати и "Локхийд Мартин " за над 2 милиарда лв..

По време на подписването на контракта за танкове военният министър Красимир Каракачанов "изрази убеденост, че ще бъде осъществен и планът за нова бронирана машина на пехотата. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР