Въпреки че всеки зеленчук носи ползи за здравето, някои от

...
Въпреки че всеки зеленчук носи ползи за здравето, някои от
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако консумирате кромид лук всеки ден?

Въпреки че всеки зарзават носи изгоди за здравето, някои от тях имат доста специфични качества - като лука да вземем за пример.

Той поддържа здравето на сърцето, костите и червата, само че ни дава и доста други изненадващи преимущества.

Bright Side показва пет изгоди от лука, които можем да почувстваме, в случай че го консумираме всеки ден:

Увеличава плодовитостта

В предишното мъжкото неплодородие се лекува с прегледи, интервенции и доста проби - само че в този момент можем просто да пием сок от лук. Голямото многообразие от антиоксиданти, които зеленчукътт има в обилие, е „ новата мода “ за повишение на плодовитостта. Плюс това е натурален способ.

Помага на синусите

Чудесен метод да спрете кървенето от носа е да вземете половин глава лук, да я поставете под ноздрите си и да вдишате. В него витамин С и биофлавоноиди, които вършат носа ни по-малко сензитивен на кървене. Друго удобно преимущество е, че е добър вид за случаите, в които носът ни е запушен. Лукът "разхлабва " сополите, като улеснява дишането.

Предотвратява меланхолия и усъвършенства настроението

Лукът съдържа фолиева киселина, или витамин В9, който оказва помощ за попречване на меланхолия и покачва настроението, като разгражда аминокиселината хомоцистеин, пречеща на производството на хормони на щастието.



Помага при кариес

Няма подозрение, че лукът може да помогне за попречване на болести, само че също по този начин има доста изгоди за вашето орално здраве. Дъвченето на недопечен лук оказва помощ да извършите зъбите си по-силни и да се борите с всички бактерии в устата ви. Просто дъвчете малко парче лук за 2 до 3 минути, защото това може да помогне и за попречване на кариес.

Предпазва от настинки и грип

Лукът може да помогне за попречване на настинки, кашлица, тресчица и възпалено гърло.

Как да се възползвате:

Бонус: Помага и при болки в ушите

Ушите са един от най-чувствителните органи на тялото ни. Те могат да ни болят заради доста аргументи, като мощни звуци или пътешестване със аероплан, а някои лекари оферират да се употребяват капки за уши, с цел да се облекчи болката. Вареният лук обаче също може да помогне.

Как да се възползвате:
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР