Въпреки че все още споразуменията не са факт, лидерът на

...
Въпреки че все още споразуменията не са факт, лидерът на
Коментари Харесай

Нинова се явява на изборите в коалиция с Румен Петков и Георги Кадиев

Въпреки че към момента споразуменията не са факт, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че за предварителните избори на 11 юли ще се явят в " огромна лява коалиция ". Тази коалиция може да прерасне и в коалиция за последващи избори - президентски и европейски, съобщи Нинова на брифинг в партийната централа. Пред завършване са диалозите за съдружно съглашение с обединенията на някогашните социалисти - Татяна Дончева, Румен Петков и Георги Кадиев. 

С АБВ, която бе основана от Георги Първанов, само че водач сега е Румен Петков, документът ще бъде подписан на следващия ден, а двамата няма да бъдат в общите червени листи.

Други представители на тези леви партии ще бъдат включени в листите, само че следва във вторник на пленум да бъде решено тъкмо къде и на кои места.

" Потърсих водачите на тези обединения, изчистихме общите си политики. След това почистваме и организационните въпроси ", изясни Нинова. На вота левицата е се яви още веднъж във формата " Българска социалистическа партия за България " и ще се записва в ЦИК с това име на 26 май.

Нинова уточни, че се прецизират още елементи с " Движение 21 " на Татяна Дончева. " Този нов и необятен формат ще докара до доста по-добър резултат на изборите. Отварят врата за едно ляво-центристко ръководство ", счита Нинова. На предходните избори на 4 април Българска социалистическа партия се срина и остана на трето място след ГЕРБ и " ИТН " на Слави Трифонов.

На въпрос дали към обединението ще се включи Мая Манолова и дали са водени диалози с нея, БСП-лидерът отговори, че " опитахме няколко пъти преди изборите да беседваме, не беше поета ръката. Бяхме избрани като партия на статуквото от тях. Не предвиждаме с тях да водим диалози за обединяване ".

" Много години наред левицата се роеше, животът сподели, че по-малките партии леви - потърсихме разговор за обединяване. Националният съвет ме упълномощи да стартира диалози с други политически партии. Поне 2-3 седмици са диалозите, не сме ги огласявали, тъй като искахме да има някакъв резултат ", изясни Нинова. 

По думите й диалози за присъединение към обединението се водят и с други партии, а обединението ще е отворена до вторник. Тя не сподели с кои други партии се водят договаряния, само че бе безапелационна, че с Жан Виденов не договаря.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР