Въпреки че БСП най-вероятно ще остане трета политическа сила след

...
Въпреки че БСП най-вероятно ще остане трета политическа сила след
Коментари Харесай

Нинова: Оставката ми не стои на дневен ред

Въпреки че Българска социалистическа партия най-вероятно ще остане трета политическа мощ след предварителните избори през днешния ден, а може и да се окаже четвърта след " Демократична България " след оповестяването на окончателните резултати, водачът Корнелия Нинова няколко пъти съобщи, че въпросът за оставката й " не стои на дневен ред ". Както и след краха на 4 април, и в този момент тя съобщи, че " има по-важни въпроси ", които стоят пред партията, само че не и да поеме отговорност за изборния неуспех. Все отново Нинова призна, че е очаквала по-добър резултат, най-много поради " необятната лява коалиция, в която се включиха 18 обединения ", само че занапред ще " проучват за какво той не е реализиран ".

Като различен претекст да не хвърли оставка, Нинова уточни, че предстоят извънредно значими дни - съставянето на новия парламент и вероятно на държавно управление, както и че не трябва страната да бъде " хвърляна в безпорядък ". " Изключително значимо е да имаме постоянно държавно управление, което да се стартира същинската, дълбока смяна ", аргументира се соцлидерката.

Относно първичните изборни резултати, Нинова сподели, че " не се състоя протестната вълна и още веднъж сме в изходна точка. Партиите на митинга още веднъж нямат болшинство да сформират държавно управление и в случай че желаят да има такова, този път ще им се наложи да водят разговор с някои от останалите партии ".

Според нея партиите на митинга имат избор - да потърсят поддръжката или на Българска социалистическа партия, или на Движение за права и свободи. Нека ги изчакаме да забележим какво ще решат и кого ще поканят, уточни още тя.

Нинова изясни невиждано ниската изборна интензивност освен с лятото, само че и с неналичието на същински политически спор в акцията. " ГЕРБ воюваваха със служебния кабинет, " ИТН " мълчаха, нямаше същински спор по стратегии и хрумвания, с цел да могат хората умерено да оценят и преценяват ", сподели Нинова на брифинг в партийната централа. БСП-лидерът дефинира ниската интензивност като " углавен избор към всички нас, всички политици и партии, за това, че за 3 месеца два пъти провокираме парламентарни избори ".  После добави, че бъдещият парламент ще стартира с доста ниска интензивност и започва с невиждано ниска поддръжка, което било притеснително за държавността и институциите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР