Въоръжените сили на Украйна са в сложна ситуация заради боевете

...
Въоръжените сили на Украйна са в сложна ситуация заради боевете
Коментари Харесай

Киев: Ситуацията в Харковска област е сложна, но украинските сили удържат фронта

Въоръжените сили на Украйна са в комплицирана обстановка поради боевете в Харковска област, само че се оправят добре и могат да удържат фронта.

Това съобщи в неделя техният главнокомандващ военачалник Олександър Сирски, представен от Ройтерс.

" Опитите на съветските нашественици да пробият нашата защита бяха осуетени ", написа той в приложението " Телеграм ".

" Ситуацията е комплицирана, само че силите на Украйна вършат всичко допустимо да удържат отбранителните линии и позиции и нанасят провали на врага ", добави той.

Русия предприе ново нахлуване от своята територия против североизточната украинска област, заплашвайки да открие нов фронт в продължаващата 27 месеца война.

Вчера Москва сподели, че е превзела 5 села, а Киев декларира, че отблъсква нападенията и се бори за контрола върху тези селища, напомня Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР