Външното министерство на Русия подчерта, че решението на САЩ за

...
Външното министерство на Русия подчерта, че решението на САЩ за
Коментари Харесай

Русия скочи на САЩ за военните бази в Сирия

Външното министерство на Русия акцентира, че решението на Съединени американски щати за основаване на военни бази в Сирия за " обезопасяване " на петролни залежи е нелегално, защото това нарушавало интернационалното право.
" Всякакви дейности, които имат за цел да засилят противозаконното военно наличие на Съединени американски щати (в Сирия), опонират на интернационалното право и са неприемливи от наша позиция ", разяснява съветският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин, представен от съветските медии.
Американските военнослужещи се изтеглиха от няколко региона, откакто Анкара стартира интервенцията си " Извор на мир " на 9 октомври, като предприе атака против подкрепяните от Съединени американски щати " Отряди за национална отбрана ", които са главният съграждащ детайл в Сирийските демократични сили (СДС).
Вашингтон и Европейският съюз разкритикуваха остро решението, като постановиха наказания против Анкара, само че турското държавно управление продължи интервенцията, с цел да сътвори така наречен " зона за сигурност " наоколо до границите си, прочистена от Съюз на демократичните сили, които турските управляващи преглеждат като терористи и свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която е неразрешена в страната.
Кюрдските сили трябваше да се изтеглят от границата сред Сирия и Турция, като по-късно реализираха съглашение с държавното управление в Дамаск, който след това укрепи силите си в северната част на страната.
Кризата се успокои, откакто съветският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган се съгласиха да основат взаимни патрули на границата, до момента в който Москва също по този начин се ангажира да подсигурява, че ръководените от кюрдите сили ще се отдръпват от турската граница.
В същото време Вашингтон и Анкара договориха помирение сред турската войска и кюрдската милиция в района, което след това стана непрекъснато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР