Външно министерство излезе с позиция във връзка с появили се

...
Външно министерство излезе с позиция във връзка с появили се
Коментари Харесай

Външно министерство отговори на ПП: Документите за РСМ нямат секретен гриф!

Външно министерство излезе с позиция " по отношение на появили се медийни изявления по отношение на предоставени от страна на министъра на външните работи Теодора Генчовска преговорни документи сред Република България и Република Северна Македония със конфиденциален гриф и апела за неговото събаряне ".

" Документите нямат конфиденциален гриф и са входирани в очевидно деловодство на Народното събрание и Министерския съвет, " афишират от ведомството.

Посочват се входящите номера на документите:

- вх. № КВП–47-253-05-71/20.06.2022г.; изх. № 01-00-233/20.06.2022г.;

- вх. № КВП–47-253-05-72/20.06.2022г.; изх. № 01-00-233/17.06.2022г.;

- вх. № 04.06-781/ 20.06.2022г.; изх. № 29.01.9/20.06.2022г.

Заведени по този метод, горепосочените документи са налични за запознаване от всички народни представители от 47-ото Народно заседание на Република България, прецизират от Министерство на външните работи.

По-рано от " Продължаваме промяната " приканиха министъра на външните работи Теодора Генчовска да смъкна секретния гриф от двустранния протокол сред Северна Македония и България. Това се споделя в особено известие, разпратено от пресслужбата на партията до медиите.

От пресцентъра на " Продължаваме промяната " прецизираха, че от Комисията по външна политика отхвърлят да дават за обществено разглеждане Двустранния протокол сред Република Северна Македония и Република България. Министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп “За ползване”, което лимитира кръга на хората, които могат да ги прочетат, твърдяха от Политическа партия.

От " Продължаваме промяната " приканиха министър Генчовска да смъкна секретния гриф, а също и външното министерство в най-кратки периоди да пристъпи към сключване на контрактувания от министър Генчовска двустранен протокол - очакване, обществено оповестено и от външния министър на Северна Македония Буяр Османи.

След като Министерство на външните работи разгласи, че документите не са с гриф за секретност, от пресцентъра на Политическа партия благодариха за свовременната реакция на Министерство на външните работи " за избягването на всевъзможни спекулации и недоразумения. "

От партията прибавят, че депутатите към този момент могат да разясняват обществено документите.

" В най-кратки периоди чакаме постигането на механически прогрес и сключване на двустранния протокол, " се споделя в ново известие до медиите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР