Външният вид е първото, което виждат околните, а дрехите са

...
Външният вид е първото, което виждат околните, а дрехите са
Коментари Харесай

За външния вид, дрехите и подрастващите момичета

Външният тип е първото, което виждат близките, а облеклата са неизменима част от него. Наясно сме, че те заемат много значимо място в женския свят. Идва миг, в който стават значими и за нашите деца, изключително, когато имаме девойки. Юношеството (започващо все по-рано при днешното поколение) е възраст на преход, в която се поставя начало на персоналните преценки и стремежи. Чрез облеклата подрастващите нормално желаят да се впишат в даден другарски кръг. Започват все по-смело да декларират своето чувство за външния си тип, повлияно малко или доста от връстниците им, от реклами или от международни фешън трендове.

И по този начин съвсем постоянно се стига до оня миг, в който ние като майки „ въставаме “ с думите „ няма да излезеш облечена по този начин на открито “. Бунтът на младежа обаче няма по какъв начин да докара до единодушие, а с цел да не стигаме до тази обстановка, е належащо от по-ранна възраст да стартираме да учим децата си на жанр и хубост, най-много посредством персоналния си образец.

“ Кои са главните „ стъпки “ към възпитаването на добър усет във връзка с облеклата и какво не трябва да позволяваме в дрешника на подрастващите, са задоволително значими тематики, които заслужават внимание. ”

Да стартираме от тук- какво би трябвало да знаем за усета на едно подрастващо момиче и каква е нашата роля?

На първо време никога не трябва да подценяваме ролята на дрехата за едно подрастващо момиче, а точно - да се покаже хубава и забавна, да впечатли, да бъде харесана, ярка, да не остане по-назад от връстничките си
Момичетата от дребни се вглеждат в облеклата на майките си и не рядко обличат техните блузи или обуват техните токчета, по тази причина би трябвало доста да внимаваме в своя избор, тъй като даваме образец.
Суетата в наши дни е все по-голям „ камшик “- протичащото се по малките екрани, обществени мрежи и списания няма по какъв начин да не „ втълпи “ на една неориентирана госпожица, че външният тип е прекомерно важен- тук ролята ни сигурно също е огромна- да приказваме по тематиката с децата и да обясняваме кое е красиво и кое не е и къде са границите на разкрасяването и модата
Да запомним, че никой не се е родил теоретичен и че младежите рядко имат възприятие за съразмерност, за тях по-важни са оценките на приятелите им, тяхното одобрение- заради тази причина би трябвало от дребни да стартираме да ги учим, че облеклата се избират съгласно фигурата, височината, цвета на кожата, че не всичко отива на всеки
Да ги научим да не робуват на марки- че е значимо дрехата да ти стои добре- да се „ съчетава “ със личното ти лъчение, а не да написа нещо на етикета и- да схванат, че посредством облеклата не демонстрираме обществения си статус- те са просто свършек на облика ни
Да им покажем, че с цел да си настоящ е нужен един подробност, а не струпване на несъвместими облекла и аксесоари, единствено тъй като са съвременни. Да наложим семплия, по-изчистен външен тип, без непотребни провокации.
Да им помогнем да основат собствен личен жанр, което не е по никакъв начин сложна задача, стига да избираме по-често облекла дружно и да им даваме препоръки, само че съобразявайки се с това, че са младежи, а не внасяйки безапелационни забрани. Ние самите да сме малко по-търпеливи.

Трите най-важни правила

Винаги облеклото да бъде съобразено с възрастта - не трябва да разрешаваме 12-годишни деца да наподобяват като 17-18-годишни съвсем изцяло развити към този момент дами – постоянно това наподобява в действителност просташко. Обикновено ученическият интервал се дели на три - от 7 до 11 години, от 12 до 15 и от 16 до 18г., като последователно навлизат нови елементи в дрешника на подрастващия
Да научим детето, че дрешникът би трябвало да се състои от няколко групи облекла, според от мотива - за училище; за посещаване на кино, кафене, спорт; за публични празници, спектакъл, концерт.
Дрехите би трябвало да са съобразени със сезона и да са комфортни - нерядко децата се разболяват, тъй като модата ги кара да носят несъответствуващи облекла през студените месеци, а някои материи, както и прекомерно тесните облекла потвърдено вредят на здравето, изключително на един подрастващ организъм

Има облекла, които не трябва да позволяваме в дрешника на едно подрастващо момиче, в случай че желаеме да изградим усет към същински красивото. Твърде късите дължини - мини поли и къси панталонки, разрешават 12-13 девойки да бъдат възприемани като като полов обект. Нима желаете това, единствено тъй като е съвременно или тъй като съученичките ѝ го практикуват? Чорапи над коляното, надълбоко деколте, къси топове, под които се вижда пъпът, също са предизвикателни и насочат полово обръщение.

За всякакви съвременни трендове като раздрани дънки, крещящи тениски, обувки на платформи всеки родител има своя персонална граница, само че дано внушим на дъщерите си, че има време и място, за които те са извънредно несъответствуващи. Това важи и за аксесоари, коси в цветовете на дъгата, пиърсинг и грим.

И няколко съвета, които постоянно ще ви бъдат потребни:

Винаги обръщайте внимание на фигурата на детето си и го учете да преценява облеклата си с нея
Насърчавайте дъщерите си да имат повече изчистени тениски и топове, а тези с картинки и надписи да изпращат верни послания.
Дънките пък са съвършената дреха за съвсем всеки мотив. Намерете дружно идеалният модел, тъй като дънките се съчетават с съвсем всичко.
Не ограничавайте облеклата с обичаните им музикални реализатори, влогъри и така нататък Нека бъдат сериозни и към тях.
Не ги заставяйте да носят нещо, което не харесват
Винаги ги подсещайте, че е по-важно да знаят кой тъкмо се крие под дрехата и че тя би трябвало да дава отговор навръх този човек. Защото дрехата е единствено обвивката на същността.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР