Един от най-продаваните шведски писатели – Хокан Несер, и съпругата

...
Един от най-продаваните шведски писатели – Хокан Несер, и съпругата
Коментари Харесай

Шведски писател и съпругата му влизат в затвора заради данъчни измами

Един от най-продаваните шведски писатели – Хокан Несер, и брачната половинка му са наказани на 18 месеца затвор от Апелативния съд в Стокхолм за данъчни измами, заяви Агенция Франс Прес.

Съдът ги призна за отговорни за това, че в интервала 2013-2015 година са превели съвсем 13 млн. шведски крони (1,15 млн. евро) в Швеция от сдружения в Малта, без да ги заявяват пред данъчните управляващи. 

" В потрес сме и се усещаме по този начин, като че ли ни е блъснал танк ", реагира писателят, който акцентира, че е наел счетоводител, който да ръководи финансовите му каузи.

Хокан Несер е оневинен на първа инстанция напролет на 2023 година Тогава съдът приема аргумента му, че събитията са се случили заради непознаване на данъчните правила. 

Хокан Несер е създател на 48 книги, които са продадени в към 20 милиона екземпляра по целия свят. Първата издава през 1988 т. Произведенията му, някои от които са приспособени за огромния екран или малкия екран, са преведени на повече от 20 езика, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР