Външният министър на България Екатерина Захариева призова да се посочи

...
Външният министър на България Екатерина Захариева призова да се посочи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева поиска да се посочи срок за приемането на страните от Западните Балкани в ЕС

Външният министър на България Екатерина Захариева прикани да се уточни период в обозримо бъдеще за приемането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз. Изявлението и пристигна след диалог през днешния ден в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич. Според нея България, като председателстващ Европейски Съюз следващата година и идващите ръководители - Австрия и Румъния би трябвало да оказват помощ на страните от Западните Балкани за ясна вероятност за присъединение.

" Разбира се, те осъзнават, че няма по какъв начин да се случи след 1 или 2 години, само че сигналът и нашето предпочитание е да има някаква обозрима дата или година за в бъдеще, тъй че да не се демотивират на първо място хората в Сърбия и младите да останат тук ", сподели Захариева, представена от организация " Фокус ". Тя посочи, че посланието към Сърбия е било да ускорят промените в правосъдната система, върховенството на правото и човешките права.

Екатерина Захариева акцентира, че напредъкът по тези тематики би трябвало да бъде осезателен и забележим, с цел да може и българските европейски сътрудници да повярват в откровеното предпочитание за европейска вероятност на Сърбия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР