Вълнуващо, вероятно малко смешно, може би с доза тъга, но

...
Вълнуващо, вероятно малко смешно, може би с доза тъга, но
Коментари Харесай

Здрава Каменова била женена наужким

Вълнуващо, евентуално малко смешно, може би с доза горест, само че надали чак трагично, би бил крайният резулат, в случай че Здрава Каменова вплете персоналния си любовен опит в пиесите или в скечовете, които основава. Вероятно ще е комбинация, както постоянно се получава в нейни текстове – хем е смешно, хем може да стане на моменти малко тягостно, тъй като или ще те натъжи, или ще те подтикне към размисъл. Със сигурност обаче автобиографичен текст за сантименталните завършения на актрисата-сценарист, която се занимава с още куп действия, не би останал неусетен. 

И по какъв начин другояче, поради, че Здрава, чиято смешна графа " Една жена... " в предаването " На кафе " по Нова тв й донесе спомагателна известност, работи и с някогашния си мъж, за който бе женена в действителност, и с сегашния си обичан, за който е омъжена наужким. При това тези креативен тандеми на Здрава са от много време и са доста сполучливи.

Съчетаването на работата и с някогашния, и с сегашния, Здрава започва в сериала " Откраднат живот ", в който първо бе измежду сценаристите, а след това се включи от сезон 8 с ролята на доктор Кунка Атанасова. От трети сезон на поредицата, който се излъчва от пролетта на 2017 година, се включва и тогава към този момент някогашният брачен партньор на актрисата – Кирил Бояджиев, с който имат две деца – Калоян и Ивайла. Екранният Йосиф, спечелил сърцата на феновете като положителния санитар, и Здрава към този момент били разведени, въпреки и относително неотдавна.

В артистичните среди се приказва, че актьорите поставят завършек на брака си някъде през 2016 година В тази година Здрава към този момент работи интензивно като сценарист в " Откраднат живот ". В екипа е и бъдещият й обичан – сценаристът Светослав Томов (На фотографията горе). Двамата се венчаха наужким край морето през юли предходната година. Тогава, около разказите за сантименталното събитие, се загатна за началото на връзката им. Създаде се усещането, че Здрава и Светослав са се влюбили някъде през 2016-а. Така че наподобява прекомерно допустимо това да е годината, в която Здрава се развежда и открива новата си обич.

В каква поредност това се случва, е тайнственост. Затова пък е ясно, че малко по-късно сериалът става нов мотив за професионални връзки сред Здрава и някогашният й брачен партньор Кирил Бояджиев, когато той се причислява към актьорския състав. Двамата към този момент работят дружно в театъра. Кирил е играл нееднократно в пиеси, писани от към този момент някогашната му брачна половинка. По това време двамата към момента били женени. След развода не прекратили взаимната си активност. Актьорът отново представял моноспектакъла " Помощ, имам две деца! ". Явно е много сполучлив, тъй като продължава да го играе в Сатиричния спектакъл.

" Как се минава през разлъка: с признателност към всичко претърпяно и с вяра да е за положително за всички ", споделя Здрава, която е и създател на детски книжки. Тя се врече във безконечна честност и обич на сътрудника си Светослав Томов през юли 2022 година на сватбена гала, измислена от приятелката им – радио водещата и актриса Богдана Трифонова. " Това е идеалният вид за хора, които и желаят, и не желаят да сключат брак и го предлагаме ", съобщи Здрава, малко след сключването на утопичен брак с обичания й.

Приключението почнало от Пловдив, където бъдещите младоженци и някои от сватбарите пристигнали с огромна част от украсата за тържеството. Здрава, Богдана и Стефания Колева играли спектакъла " Извънредно състояние " в града на тепетата, след което пътуването траяло към Бургас, където купонът се състоял. Пристигнали по мрачно, тъй че подготовката почнала на сутринта. В украсата на купона се присъединили всички. Работата завършила с изработването на арката, под която влюбените щели да си кажат " да ". Като употребявали свински опашки, мъжете я оформили от дървета, изхвърлени от морето.

Сватбата била наужким, само че пък не бил пропуснати значими ритуали. Като да вземем за пример този по настояването на булката. Водила го Наталия Цекова – една от дребното актриси у нас от ромски етнос. Тя незабавно влезнала в роля, когато Светослав Томов пристигнал да желае Здрава, която пък стояла в бунгалото, в което били отседнали. " Сутринта продадох две булки, остана ми една, застояла, нея ли я искаш? ", попитала Наталия с подчертана интонация на ромка, невладееща добре българския език. Следвайки авансово съгласувания сюжет, Светослав извадил играчка-яхта, а след това и аероплан, давайки ги като блага за булката. Щом стигнал до камъка с формата на сърце, пазарлъкът трябвало да спре. Така се били уговорили с Наталия.

Само че кумата – актрисата Яна Огнянова, не била схванала и декларирала: " Не я даваме! ". Тя накрала всички мъже-сватбари отпред с кандидат-младоженеца да вършат лицеви опори. Чак тогава склонила да пусне булката. Тогава Богдана Трифонова, която измислила сватбената гала, декларирала, че има двама души, които страдат, поради идната венчавка. Така че би трябвало да ги чуят, преди да си кажат " да ".

Богдана завела Светослав и Здрава, както и сватбарите, в зала за прожекцията на филм, който била направила. В лентата Богдана сякаш интервюира артистът и артист Хари Стайлс, който бъдещата младоженка доста харесва. Много пострадвам, декларирал Стайлс, след умелото му озвучване на български език, тъй като Здрава ще се дами за " някакъв Светльо ". Последвало изявление с Шакира, която пък сякаш била унищожена след новината, че Светослав Томов ще се врече на нашенката. След като ги чухте, попитала най-после Богдана, към момента ли желаете да се дамите? Здрава и Светослав удостоверили.

Вече под сватбената арка, следвайки напътствията-изненади на Богдана, двамата си споделили " да " с клетви – куплети от песни. Здрава рецитирала текста на песента на Владимир Ампов-Графа " Искам те ", а Светослав – този на парче на обичаната си група " Нова генерация ".

Купонът траял до изгрев. Всички се забавлявали, безгрижни като деца. Младоженците посрещнали слънцето, прегърнати, до момента в който сватбари скачали в морето. Всички били толкоз щастливи, че са съумели да се съберат, което рядко се случвало в забързания им метод на живот, че поискали да повтарят сватбата всяка година. Нищо, че била наужким. " Повтаряне не на вричането, а на това, че другарствата би трябвало да се пазят, макар сложното време, един път годишно да се събират, да посрещат слънцето, да не помнят всички грижи ", споделя Здрава Каменова.

Майка й я кръстила на свекървата Здравка

Здрава Каменова е кръстена на баба си по бащина линия – Здравка. " Доста мъчно съм се родила ", признава актрисата. Майка й се мъчила 24 часа, като през това време се чудела по какъв начин да прекрои името на свекървата Здравка, тъй като не й допаднало напълно. Накрая решила да е без " к ", написа HotArena.

" Докторът изтощен се навежда над майка ми и пита: " Как ще кръстим това хубаво момиче? ". Тя споделила: " Здрава! ", и той: " За това жалко име ли се мъчихме толкоз време? ", споделя с типичното си възприятие за комизъм Здрава.

Тъкмо баба Здравка я орисала да написа. Все й повтаряла, че ще стане писателка. Разказвали й, че и на прощъпулника, когато хванала химикалка, баба й възкликнала: " Здрава Каменова, отлично име за писателка ". Каменова е презимето на актрисата. Фамилията й е Панталеева, което малко знаят. 

Скъсали я с невъзможната оценка 2,50 в НАТФИЗ 

" Хората не би трябвало да се отхвърлят, даже когато другите твърят, че нещо съгласно тях няма да се случи. Ние решаваме дали ще се случи! ", уверена е Здрава от персонален опит. И по-конкретно, когато вместо да я пречупи, невъзможната оценка 2,50, която получила при първия опит да влезе в НАТФИЗ, стимулирала бъдещата актриса да не отстоява фантазията си.

Здрава се подготвяла по-дълго от всички останали за изпитите в академията. Толкова мощно желала да е актриса. На изпитите обаче я скъсали с жестока оценка. " Можеха да ме скъсат с тройка, те обаче ме скъсаха примерно с 2,50 – никой съвсем в никакъв случай не получава толкоз ниска оценка. Това звучеше там на таблото пред НАТФИЗ като " Не опитвай още веднъж! ", споделяла е Здрава. Не се отхвърля и опитва отново още на идната година. Приели я с най-високата оценка от целия кандидатстващ випуск.

Здрава приключва " Актьорско майсторство за куклен спектакъл " при проф. Румен Рачев през 2002 година Две години по-късно печели " Икар " за ролята си в " Карлсон и дреборъсчето ". Следват още доста триумфи и сбъднати фантазии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР