Средно училище Свети свети Кирил и Методий“- Пловдив отвори своите

...
</TD
>Средно училище Свети свети Кирил и Методий“- Пловдив отвори своите
Коментари Харесай

Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен празник

Средно учебно заведение " Свети свети Кирил и Методий “- Пловдив отвори своите порти както за актуалните и някогашните си ученици, по този начин и за бъдещи първокласници, петокласници и осмокласници, техните родители и посетители.

Празникът стартира с приветственото слово на госпожа Таня Николова, шеф на учебното заведение. Бяха наградени учениците, взели присъединяване в креативния конкурс за рисунка и постер на тематика " Училище без експанзия “ по Национална стратегия " Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “ за 2023 година

Патронният празник е денят, в който госпожа Таня Николова връчи и три златни значки на учители, отличили се с извънреден принос към учебното заведение, изпълняващи своите задания, помагащи на своите сътрудници и служещи за образец на всички. Златна значка от Педагогическия съвет получи госпожа Дарина Добревска, преподавател по немски език.

Тя е добър образец за млад и проспериращ преподавател, взе участие интензивно във всички провеждани начинания като честването на първия по рода си празник, отдаден на 24 май, който се означи по старите обичаи, наследени от възрожденските ни предшественици. Като класен началник на XII б клас госпожа Добревска изпраща извънредно сполучливия си първи випуск с специалност " Танцьор “, компетентност " Български танци “. На концерта на випуск 2024 година,,Пътят на израстването “, който беше с благотворителна цел, учениците от XII б клас, взаимно с класния си началник - госпожа Добревска, предоставиха сумата, събрана от билетите, в помощ на дете, нуждаещо се от лекуване.

Отличена със Златна значка от Директора е госпожа Гюлджан Бекир, преподавател по химия и запазване на околната среда. Госпожа Бекир е ръководител на учебния екокомитет по стратегия " Екоучилища “ и с помощта на нейния професионализъм учебното заведение се постанова като еко и Google референтно учебно заведение и е водач при шерването на положителни практики по стратегия " Skills for Innovation “, прилагащо образование по модела " 1:1 “.

Златната значка на учебното настоятелство бе връчена на господин Иван Узунов, преподавател по практическо образование специалност " Дизайнер “, компетентност " Рекламна графика “. Той ползва самостоятелен метод към учениците и съумява да стимулира креативното им мислене. Безспорен е приносът му за издигане престижа на учебното заведение и реализиране на рекламната акция посредством брошури, плакати, презентации. Негови възпитаници са отличени в голям брой национални и интернационалните състезания. 

Програма беше открита с концерт на специалност " Танцьор “, в който някогашни и сегашни ученици потопиха присъстващите в магията на фолклорния танц.

Заедно учители и възпитаници от четвъртите класове демонстрираха, че ученето може да бъде забавно и занимателно посредством осъществяване на открити уроци на тематика " Кирил и Методий - светци и будители “ и  " Пътят на писмеността “. С възпитаници от Х в клас, учащи се по модела,,1:1 “, се организира открит урок на тематика " Визуалният език на рекламата, метафората и вица във образуването на посланието “, в който те демонстрираха пред гостите своите познания, научени през годината, чрез технологиите.

Учениците от специалност " Дизайнер “, компетентност " Рекламна графика “ дружно с някогашни ученици потопиха всички присъстващи в креативния дух посредством галерия.

В двора на учебното заведение сегашни и бъдещи ученици взеха интензивно присъединяване в проведените начинания - влязоха в ролята на опитни градинари, оставиха своя отпечатък с рисунка. С огромен възторг се любуваха на  демонстрацията на лего роботи, направиха атрактивна фотосесия с разнообразни аксесоари и дрехи навън.

Гостите в ролята на пътешественици се потопиха в учебната атмосфера посредством опознавателна разходка.Празникът беше изпълнен с доста въодушевление и позитивни страсти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР