Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че Министерството на

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че Министерството на
Коментари Харесай

Тръмп: Джо Байдън искаше да ме ликвидира


Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърди, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е желало да го убие, а президентът Джоузеф Байдън е бил подготвен „ да го в профил и да сложи фамилията му в заплаха “.

Републиканецът насочи обвиняването в обществените мрежи.

" Те копнеят да създадат немислимото. Джо Байдън беше подготвен да ме ликвидира и да изложи фамилията ми на заплаха. Корумпираното Министерство на правораздаването на Байдън, в своята противозаконна и противоконституционна офанзива против Мар-а-Лаго, позволи на ФБР да употребява смъртоносна мощ против мен “, написа Тръмп в Truth Social.

Думите му се отнасят до заповед за обиск, издадена през август 2022 година, когато сътрудници в цивилно облекло нахлуха в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго в търсене на секретни документи, които той отказал да съобщи на държавното управление, оповестява " Гардиън ".

В правосъдна декларация от правния екип на Тръмп, подадена през май, се споделя, че заповедта за обиск съдържа „ декларация за политика по отношение на потреблението на смъртоносна мощ “, като се показва, че „ чиновници на правоприлагащите органи на Министерството на правораздаването могат да употребяват смъртоносна мощ, когато е належащо “.

Цитатът, изкаран от документите, явно е взет от политиката на Министерството на правораздаването по отношение на потреблението на мощ при осъществяване на заповед за обиск.

Пълният текст гласи: „ Служителите на правоприлагащите органи и чиновниците на Министерството на правораздаването могат да употребяват смъртоносна мощ единствено когато е належащо, т.е. когато служителят има основателна убеденост, че обект на такава мощ може да провокира непосредствена заплаха от гибел или съществено физическо пострадване против чиновник или друго лице “.

В изказване ФБР разказва потреблението на тези думи като " общоприетоо изказване за политика, което лимитира потреблението на смъртоносна мощ и че никой не е наредил да бъдат подхванати спомагателни стъпки, които да се отклоняват от наредбите по този въпрос. " /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР