Учени от Дания и Швеция работят по промяна на кръвните

...
Учени от Дания и Швеция работят по промяна на кръвните
Коментари Харесай

Превръщането на всички кръвни групи в нулева

Учени от Дания и Швеция работят по смяна на кръвните групи в универсална нулева. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова.

Когато има дефицит на кръв при тежки произшествия или световни катаклизми, нулевата група е извънредно скъпа при кръвопреливане, защото тя е универсална. В Съединени американски щати да вземем за пример към 10 милиона души годишно се избавят посредством кръвопреливане.

Методът, по който работят учените, дава опция.

Микробиомът е извънредно значим за имунната система, за битката с алергиите, за здравето на мозъка и битката с Алцхаймер, Паркинсон и аутизъм. " Бактерии от този микробиом ще се употребяват по този начин, че той да " изяжда " имуностимулиращата захарна молекула на антигените А, В и АВ, без да нарушат качеството на кръвта. Така кръвта става нулева кръвна група ", изясни доцент Тодорова.

Самите кръвни групи имат подтипове с по-голяма или по-малка плътност на антигени. " Вероятно би трябвало да се работи върху резултата на дозиране, какъв брой ензими от тази микробиома да се вкарат и дали те изцяло ще могат да изчистят тези антигени ", разяснява още футурологът.

Засега методът е към момента в пробна фаза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР