Важният въпрос за обществото е резултатът от рокадите на правителството.

...
Важният въпрос за обществото е резултатът от рокадите на правителството.
Коментари Харесай

Росен Миленов: ДАНС е престъпна организация

" Важният въпрос за обществото е резултатът от рокадите на държавното управление. Това значи да имаме арестувани лица, тъй като през последните месеци беше наситено с крупни афери присъединяване на хора на висши управителни длъжности ", съобщи в студиото на ФАКТИ гражданският деятел и някогашен чиновник на ДАНС Росен Миленов.

" Никога не са спирали да слушат политически и стопански лица или хора, които имат действителна опция да реализират въздействие върху политиката и стопанската система на страната ", сподели той по отношение на информацията от през днешния ден на ген. Атанас Атанасов, че 32 души от " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " са били подслушвани.

" Това е процедура, необятно застъпена в ДАНС, сега се употребява и Дирекция " Вътрешна сигурност ". Там е дясната ръка и пръв другар на гл. прокурор Иван Гешев Стефчо Банков. Вчера той се снима в акцията по задържане на корумпираните чиновници в Пловдив с Бойко Рашков. Банков, допреди да пристигна на власт служебното държавно управление, колеше и бесеше в Министерство на вътрешните работи поради индулгенцията, която получаваше от Гешев. Там са слушани половината от лицата, другата в Контраразузнаването, и в ГДБОП.

Защо са толкоз значими силовите служби в България? В ДАНС се слушат тези лица, добитата информация от СРС-та отива в така наречен база. Престъпното е, че според Закона за СРС всяка информация, добита посредством СРС, следене, правене на снимки, би трябвало да се унищожи, в случай че не е послужила за правене на материални доказателства, т.е. в един предстоящ углавен развой да поддържа обвиняването. Там през последните 30 година се събират, както и в ГДБОП, тези данни от СРС-та се копират и се употребяват за компромати и за политически и стопански шантаж ", сподели Миленов.

" Чрез тези компромати, които генерират службите, те управляват цялата държавна власт - и законите, и правосъдната, и изпълнителната власт. Който държи службите, държи и властта в България. ДАНС е незаконна организация, тя е нездравословна за обществото, нездравословна е за страната и най-много за националната сигурност. Бойко Рашков го знае това. Още 2013 година съм го срещнал с пропуските и с закононарушенията, които се правят със СРС-та. Той го загатна това, за тези масиви и за тези закононарушения. Аз имам вяра, че като един добър експерт ще внесе сигнал към един от 1000-та му подчинени проверяващи служители на реда, които при наложително деяние могат да влязат и да документират закононарушенията, които се правят в ДАНС. С документирането на закононарушенията със СРС-та цялото общество ще разбере по какъв начин са забогатявали нашите предприемачи, знаем ги като " олигарси ". Затова споделям, че не е значима кадровата политика, а резултатът. Нека му дадем толеранс, да организира кадровата политика, да има доверие на хората, които назначава. След един месец ще стане ясно дали служебното държавно управление има воля да приключи цялата тази мракобесна система ", разяснява някогашният чиновник на организацията.

" Проблемът не е в самите звена (специализирана прокуратура, профилиран съд - бел. ред.), не е и в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, казусът е в човешкия фактор. Специализираните съд и прокуратура бяха юмрукът на Гешев и компания, т.е. на Пеевски, хора, доверени на " Вътрешна сигурност ", ДАНС, има лист с лицата, които заемат управителни длъжности в Министерство на вътрешните работи, в ДАНС, в Прокуратурата, в Съда. Г-н Рашков евентуално ги знае, въпреки всичко много хора му суфлират в ухото, които са някогашни чиновници, в този момент се върнаха. Когато трябваше да се проверява някой, но не с цел да се реализира задачата на закона, тези всички чиновници са събират и в случай че им би трябвало информация от Национална агенция за приходите - няма данъчна загадка, щом идват хора на Пеевски, задачите масиви са свободни. За тях няма банкова или данъчна загадка. Навсякъде вратите им са били отворени, с цел да може да се извърши поръчката, да се рекетира оня, който не е платил задоволително или би трябвало да му се вземе бизнеса. От тази позиция профилираното правораздаване не като конструкция, а като хора, които са работили вътре и са изпълнявали поръчки са освен нездравословни, те са правили закононарушения. Не знам за какво ГЕРБ подскачат за махането на техните хора от системата за национална сигурност, при изискване, че би трябвало да траят, а новото управление не би трябвало да ги маха по дисциплинарен ред, а би трябвало да им потърси наказателна отговорност ", сподели Миленов.

" Не ми харесват всички назначения. Например новият началник на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов - аз съм взел участие в над 500 митинга, това беше най-високият кадър, който стоеше на улицата и работеше против жителите. Лошото е, че постоянно когато се взимат кадровите решения, не ги вършат министрите, а едни остарели чиновници с дълъг стаж, които са извънредно корумпирани, с огромни връзки с престъпния бизнес, нахални са, подреждат се към новото управление и стартират да суфлират кой става и кой не става. А в техните очи става оня, който е тестван, който има зависимости и който могат да го употребяват ", сподели той.

" Настоящият началник на ДАНС Митко Преводача (Димитър Георгиев - бел. ред.) е несъществена фигура, няма оперативния капацитет да извършва тази служба. По-важен е зам.- ръководителят Недялко Недялков - това е индивидът на Пеевски, до момента в който Митко просто беше там, с цел да може каквото види и чуе да го съобщи на премиера, като доверено лице. И значими са шефовете на профилираните дирекции, които са не просто обвързани, а са като едно семейство с така наречен " библиотекари " - те са извънредно нездравословни, Рашков ги загатна, само че виждам, че пропълзяват, единият го направиха консултант на служебния министър председател - Георги Великов. Та, някой го е подлъгал този Митко, че при идващ парламент ще има болшинство, което няма да може толкоз еднопосочно да вземе решение да го махнат.

Силата на служебния кабинет е в това, че министрите не са плод на съдружни сделки, а това значи - компромис с мръсни пари и тогава не може да пипа ", сподели той.

Целия диалог с Росен Миленов гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР