Важна новина, свързана с много пенсионери.Правителството реши, че социалната пенсия

...
Важна новина, свързана с много пенсионери.Правителството реши, че социалната пенсия
Коментари Харесай

Голяма промяна! С коя пенсия е свързана

Важна вест, обвързвана с доста пенсионери.

Правителството реши, че обществената пенсия за напреднала възраст се усилва и от 247 става 276 лв.. Увеличението е с 12%, с колкото се възнамерява да бъдат обновени и пенсиите по така наречен швейцарско предписание, считано от 1-ви юли т.г. Това съобщи пред медии в Министерски съвет общественият министър Иванка Шалапатова.
-->
Промяната ще докара до растеж на пенсиите, които не са свързани с трудова активност на жителите, защото по закон техният размер се дефинира според от обществената пенсия за напреднала възраст. Това са пенсиите за военна и гражданска неработоспособност, обществената пенсия за неработоспособност и персоналната пенсия, обясни тя.

Тя добави, че ще се покачат и размерите на нормативно откритите добавки към пенсиите за непозната помощ, каквито се поставя на ветераните от войните.

Увеличението на обществената пенсия за напреднала възраст ще увеличи приходите на близо 126 хиляди души.

 Всички пенсии от 1-ви юли, отпуснати до края на предходната година, ще бъдат осъвременени с 12 %. От същата дата минималният размер на пенсиите и за застрахователен стаж и възраст при цялостен застрахователен стаж също ще се покачат – от 467 на 523 лв., разгласи още министър Шалапатова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР