В знак за нарастващото значение, което придобиват американо-гръцките отношения, особено

...
В знак за нарастващото значение, което придобиват американо-гръцките отношения, особено
Коментари Харесай

САЩ ще похарчат 34 млн. за авиобазата си в Лариса

В знак за възходящото значение, което получават американо-гръцките връзки, изключително след подновяването и актуализирането на протокола от Споразумението за взаимно съдействие в региона на защитата (MDCA), Вашингтон възнамерява, съгласно източници, да похарчи общо 33,5 милиона $ за създаване на два хангара и поддържащи здания в авиобаза Лариса в Централна Гърция, където в този момент са ситуирани няколко подразделения на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа (USAFE).

Нещо повече, съгласно същите източници се планува и разширение на съдействието в региона на непотребната военна техника, както и нови оферти за стратегии за въоръжение.

Гръцките въоръжени сили към този момент са получили кораби Mark V и хеликоптери Kiowa, до момента в който стартира процесът за доставка на бронирани транспортни средства за сигурност M1117.

Освен това, като част от напъните за обособяване от остарялото руско съоръжение, гръцката войска разисква придобиването на 17 десантни десантни транспортни средства в подтекста на последователното унищожаване на своите БМП.

По-важното е, че в границите на идващите две седмици се чака Съединени американски щати да показват ново предложение, което ще планува рационализация на четирите фрегати MEKO от Гръцкия флот.

От американска позиция MEKO могат да останат на работа на гръцкия флот за години напред, стига да бъдат направени нужните усъвършенствания.

По отношение на доставката на изтребители от пето потомство F-35, същите източници отхвърлят всяка опция за прекачване на някои от по-старите, предопределени за турските Военновъздушни сили в Гърция.

Те означиха, че Гърция ще може да придобие F-35 до пет години от всеки миг, когато съответният развой бъде задействан. Това значи, че е нужен петгодишен временен интервал, през който военновъздушните сили ще имат подсигурени нужната инфраструктура, подобаващата поддръжка и водачите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР