В знак на съпричастност към убития снощи таксиметров шофьор в

...
В знак на съпричастност към убития снощи таксиметров шофьор в
Коментари Харесай

След убийството в София: Таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост

В знак на съпричастност към убития нощес таксиметров водач в квартал " Разсадника " Христо Трайков негови сътрудници са блокирали Орлов мост, съобщи БНР.

В знак на митинг и с искане Министерство на вътрешните работи да си прави работата и да противодейства на престъпно проявени да правят убийства водачите те са протестирали по-рано и пред Трето районно ръководство на полицията в столицата. От Националния таксиметров профсъюз не посочат тъкмо по кое време кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и придвижването ще бъде възобновено.

" Намираме се на Орлов мост сега. Над 100 автомобила таксиметрови сме, като не престават да идват сътрудници от разнообразни краища на София. Протестът ни е във връзка със снощното ликвидиране в 18:35 на 33-годишния ни сътрудник Христо Трайков ", уточни Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров профсъюз.

Той също по този начин чака представители на Министерство на вътрешните работи да отидат на беседват с протестиращите.

" Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и така нататък да пристигна, тъй като нашият живот не коства стотинки, не коства нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме подобен еднакъв случай с сътрудник от Ямбол, който за благополучие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на Върховен касационен съд. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този сътрудник. Все отново татко на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човещкият живот е скъп. Затова не имаме намерение да се приберем в скоро време, тъй като желаеме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват. И ние сме хора ", акцентира Владимиров.

" Да забележим полицията до каква степен си е свършила работата. Да ни дадат някаква информация. В момента нямаме информация - арестуван ли е килърът на сътрудника, не е ли арестуван, какво се случва. Знаем, че май е арестуван в Трето районно ръководство, само че до такава степен. В момента тук има представители на Министерство на вътрешните работи, които ни охраняват. И Жандармерия, и полицейски сили. Ние повече информация нямаме ", посочи още за настояванията на протестиращите Петър Владимиров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР