В Ямбол се проведе акция по зарибяване на бетонирания ръкав

...
В Ямбол се проведе акция по зарибяване на бетонирания ръкав
Коментари Харесай

В Ямбол се проведе инициатива по повод Световния ден на водата

В Ямбол се организира акция по зарибяване на бетонирания ръкав на река Тунджа до постройката на Областното пътно ръководство – Ямбол, отдадена на Световния ден на водата.

Инициативата е на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ – Стара Загора, Община Ямбол и Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ – Ямбол.

На събитието участваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора Ивилина Станева и Стоян Петков, представител на ИАРА – Ямбол.

Валентин Ревански изрече признателност към Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора за тяхната интензивност и на ИАРА – Ямбол за това, че спомагаха за обезпечаването на зарибителния материал, дарен от ямболски рибопроизводител.

В реката бяха пуснати към 300 кг дребни шарани. Целта на зарибяването е опазването на биоразнообразието и подобряването на рибните ресурси в ямболския сектор на река Тунджа.

Припомняме, че това не е първото зарибяване на коритото. Съществува огромна възможност през април и май секторът още веднъж да бъде зарибен и с бял амур, който дейно унищожава нежеланата водна растителност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР