В условията на санкции срещу Турция и Русия ситуацията в

...
В условията на санкции срещу Турция и Русия ситуацията в
Коментари Харесай

Борисов: Обещавам да не допуснем конфликт в Черно море

В изискванията на наказания против Турция и Русия обстановката в Черноморския район е извънредно тежка, само че най-добре е, колкото и да са готови, българските военнослужещи да вземат участие единствено в учения.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във Варна, където поздрави военните моряци по случай 139-годишнината на военноморските ни сили.

Той очерта като зона на спор региона на Дунав и Черно море, вследствие глобите против Турция, както и тези против Русия. Министър-председателят се обърна към военните и техните фамилии, като даде обещание да вложи “усилия, цялата си сила и дипломатичност “, с цел да не бъде въвлечена България във боен спор:

"Дунава и Черно море стават зона на извънреден спор и доста старания би трябвало да поставим българските политици на всички равнища да не допуснем в Черно море да има военни дейности. И ви давам обещание, на родителите, на съпрузите, да положа всички старания да не вкарваме България в сходен спор. "

Премиерът акцентира, че подготовката на българските военни е отлична, може да изиграе възпираща роля и е добре да служи на военните единствено по време на обучение.

"Обещавам ви да не допуснем в Черно море боен спор и вашата подготовка да играе възпираща роля и да ви бъде нужна единствено по време на ученията ".

На финала Бойко Борисов заяви, че трите плана за рационализация на въоръжените сили вървят редом, както и че до края на годината могат да бъдат подписани съответни контракти за тяхната реализация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР