В Украйна назрява конфликт между военните и президента Володимир Зеленски.

...
В Украйна назрява конфликт между военните и президента Володимир Зеленски.
Коментари Харесай

Лукашенко: Назрява конфликт между Зеленски и военните в Украйна

В Украйна назрява спор сред военните и президента Володимир Зеленски. За това предизвести президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

По негови думи пикът на този спор би трябвало да се чака в близко бъдеще.

" Само военните могат да кажат самоуверено: " Трябва да реализираме съглашение, в противоположен случай Украйна може да бъде заличена от лицето на земята ", означи Лукашенко.

Според него всичко в Украйна зависи не от президента, а от военните.

" Те (военните) биват избивани там. Те не виждат вероятност. Погледнете западната част на Украйна; поляците потриват ръце и към този момент разпределят украинската земя ", уточни беларуският водач и добави, че " пикът се чака доста скоро ".

Той съобщи, че думата би трябвало да има украинският народ, тъй като " президентът няма какво да каже ".

Според него не е обикновено товари с храни и зърно да се изпращат в Европа, когато хората в Украйна нямат какво да ядат.

Ситуацията в Украйна и огромните наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и Европейския съюз, доведоха до спиране на доставките на зърно, което покачва риска от продоволствена рецесия в редица страни, показва ТАСС.

От началото на годината доста се покачиха цените на пшеницата и царевицата. Руският външен министър Сергей Лавров по-рано съобщи, че международната продоволствена рецесия е почнала доста преди началото на " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР