Израелската армия пое контрола върху страната на ивицата Газа на

...
Израелската армия пое контрола върху страната на ивицата Газа на
Коментари Харесай

Израел пое контрола над ГКПП Рафах, спасителната линия на Газа: Какво става?

Израелската войска пое контрола върху страната на линията Газа на граничния пункт Рафах с Египет, като напредва с атака в южния град като вероятност за съглашение за преустановяване на огъня с Хамас виси на косъм.

Израелската 401-ва бригада навлезе в Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах във вторник сутринта, ден откакто палестинската формация, ръководеща Газа, съобщи, че е приела предлагането за преустановяване на огъня с посредничеството на Египет и Катар. Междувременно Израел настоя, че договорката не дава отговор на главните му условия.

контролно-пропусквателен пункт Рафах е от решаващо значение както за помощта, по този начин и за тези, които могат да избягат в Египет. Израелските водачи от дълго време чакаха военна интервенция в южния град, където се укриват към 1,4 милиона палестинци, в това число повече от 600 000 деца, макар предизвестията на Организация на обединените нации, Съединените щати, Европейския съюз и интернационалните филантропични организации, че офанзивата би била пагубна.

Какво е състо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР