Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че получената

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че получената
Коментари Харесай

Не са открити достатъчно доказателства за използване на химическо оръжие срещу Украйна

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че получената от нея информация за хипотетична приложимост на химическо оръжие в Украйна е незадоволителна, съобщи Агенция Франс Прес. ОЗХО към момента не е получила публично искане за следствие на тези изказвания.

Миналата седмица Съединените щати упрекнаха Русия, че е употребила токсичния сътрудник хлорпикрин против украинските войски. " Както Руската федерация, по този начин и Украйна се упрекват взаимно в потреблението на това вещество ", се споделя в изказване на ОЗХО.

" Информацията, предоставена на Организацията досега от двете страни, дружно с информацията, с която разполага секретариатът, е незадоволителна “, добави групата.

Въпреки това ОЗХО дефинира обстановката като " нестабилна " и " извънредно притеснителна във връзка с вероятното обновяване на потреблението на токсични химикали като оръжие ".

Миналата седмица Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че е употребила химическо оръжие против украинските сили в нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия (КЗХО).

В допълнение към химическото вещество хлорпикрин Русия е употребила и " средства за битка с безредиците (сълзотворен газ) като способ за водене на война в Украйна, също в нарушаване на КЗХО ", добави департаментът.

Кремъл незабавно отвърна на обвиняванията, като представителят Дмитрий Песков ги отхвърли като " изцяло неоснователни и голословни ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР