В тялото ни има различни видове мазнини – подкожни и

...
В тялото ни има различни видове мазнини – подкожни и
Коментари Харесай

Тези храни пазят от опасни мазнини в корема

В тялото ни има разнообразни типове мазнини – подкожни и висцерални. Подкожната лой е пласт мазнини тъкмо под кожата и като цяло не съставлява голям риск за здравето.

Висцералната лой (висцерална мастна тъкан) обаче е вид лой, която се намира към органите, в това число стомаха, черния дроб и червата.

Смята се за най-опасния тип отсрочване на мазнини за здравето. Установено е, че висцералната лой освобождава ретинол-свързващ протеин 4, който покачва инсулиновата устойчивост, обвързвана с развиването на глюкозна нетърпимост и диабет вид 2.

Освен това забележителните му натрупвания върху корема са свързани с появяването на рак на гърдата, рак на ректума, сърдечно-съдови болести и деменция.

Експертите са показали три елементарни продукта, които оказват помощ против натрупването на висцерални мазнини на корема.

Яйца

Те са отличен източник на протеини, който оказва помощ за попречване на глада и ограничение на преяждането.

Според едно изследване, което съпоставя резултатите от яденето на яйца за закуска с гевреци с сходни калории станало ясно от резултатите, че хората, които са яли две яйца на закуска и са следили общата си диета, са изгубили 65 % повече тегло и са понижили размера на талията си с 34 % повече от тези, които са яли гевреци.

Хумус

Хората, които постоянно употребяват хумус, са склонни да имат стройна талия. Учените пресмятат, че феновете на хумус употребяват 52 % повече фибри, 13 % повече здравословни полиненаситени мазнини и 20 % по-малко захар от тези, които го отхвърлят. Талията на почитателите на хумуса е приблизително с осем % по-малка от тази на хората, които не го ядат.

Целина

Един елементарен артикул дейно се бори с натрупването на мазнини в корема. Благоприятният резултат се дължи на високото наличие на фибри, вода, електролити, витамин С, калций. Храносмилането на този зарзават изисква високи енергийни разноски, което подтиква процесите на метаболизма, храносмилането и извеждането на модифицираните мазнини от тялото. Специалистите предлагат да я консумирате сурова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР