В цяла Венецуела се състояха многолюдни демонстрации от Операция Свобода,

...
В цяла Венецуела се състояха многолюдни демонстрации от Операция Свобода,
Коментари Харесай

Венецуела се надигна мощно за Операция Свобода

В цяла Венецуела се състояха многолюдни демонстрации от Операция " Свобода ", проведена от опозиционния водач Хуан Гуайдо за оказване на напън на президента Николас Мадуро да подаде оставка, съобщи ДПА.

" Не настояваме единствено за вода и електричество, а и за народна власт и бъдеще ", сподели Гуайдо на главния протест в столицата Каракас.

" Тук сме и ще останем. Всички на улицата за заключителния стадий, който ще постави завършек на узурпацията! ", съобщи Гуайдо, качен на камион, пред хиляди поддръжници, стекли се в регион източно от Каракас.

Мадуро съумява да се задържи на власт само тъй като има поддръжката на въоръжени паравоенни групи, сподели опозиционният лидер. Според него над 90 % от популацията желае промяна на ръководството.

Продължаващите от месеци демонстрации навлизат в заключителната си фаза, означи Гуайдо преди вчерашните манифестации.

На митинг в Маракайбо краткотрайно бяха задържани двама депутати от опозицията. Техен сътрудник сподели за Франс прес, че демонстрацията е бил разгонена със мощ. Около 30 стачкуващи са били ранени при конфликти с полицията, заяви в. " Насионал ".

Чавистките управляващи също накараха хиляди свои последователи да излязат по улиците на митинги " против империализма ".
" Заедно, все по този начин мобилизирани, продължаваме да браним мира и националната самостоятелност. Спрете намесите! ", написа Мадуро в Туитър.

Венецуелската система за електроснабдяване беше подложена на офанзиви освен от Съединени американски щати, а и от страни в Южна Америка като Чили и Колумбия, съобщи Мадуро на протест в Каракас, представен от ТАСС.

Президентът прикани всички страни да осъдят офанзивите на империализма: " Призовавам народите на Латинска Америка и Карибския басейн, Съединени американски щати, Европа, Африка и Океания да осъдят експанзията на империализма против Венецуела. " В излъчена по държавната телевизия тирада Мадуро се обърна и към американския президент Доналд Тръмп. " Господин Тръмп, погледнете в очите този народ. Той ще продължи да ви побеждава - вас, вашите печално известни набези и вашите наказания ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР