В транспорта, енергетиката, цифровите технологии и КосмосаЕксперти от двете организации

...
В транспорта, енергетиката, цифровите технологии и КосмосаЕксперти от двете организации
Коментари Харесай

ЕС и НАТО заедно пазят критична инфраструктура

В превоза, енергетиката, цифровите технологии и Космоса
Експерти от двете организации ще усъвършенстват съдействието

Трето съглашение сред организациите

Европейски Съюз и НАТО оповестиха основаването на взаимна работна група, чиято цел е подобряването на отбраната на сериозна инфраструктура в блока, съобщи ДПА.

" Станахме очевидци на бойкот на " Северен поток ". Това сподели, че ние би трябвало да сме подготвени и че ще се наложи да се конфронтираме с този нов вид опасност ", съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в взаимно изказване с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

През септември бяха открити общо четири теча на газопроводите " Северен поток-1 " и " Северен поток-2 " след детонации в датските и шведските води на Балтийско море, а Стокхолм удостовери, че става въпрос за бойкот, напомня ДПА.

" Експертите ни от НАТО и Европейски Съюз ще работят дружно с цел да разпознават заканите за сериозната ни инфраструктура и да прегледат стратегическите недостатъци ", изясни Фон дер Лайен в Брюксел.

Работата на групата ще бъде съсредоточена в 4 области - превоз, енергетика, цифрова сфера и Космоса, посочи тя:
" В тази работна група нашите специалисти от Европейски Съюз и НАТО ще работят ръка за ръка, с цел да разпознават основните закани за сериозната ни инфраструктура, да открият стратегическите ни слаби места и по-късно да развият основни правила за подобряването на нашата резистентност. След това те ще оферират смекчаващи и възстановителни дейности. "

Столтенберг от своя страна приветства решението на Съединените щати, Германия и Франция скоро да доставят на Украйна бойни машини за пехотата, в това число и леки танкове.

Той означи още, че партньорството сред НАТО и Европейски Съюз „ ще стане още по-важно, откакто Финландия и Швеция станат пълноправни членове на НАТО “ и че „ с тяхното присъединение НАТО ще пази 96% от жителите на Европейския съюз и по-голям дял от нейната територия от всеки път. "

Във вторник Европейски Съюз и НАТО подписаха в щаб-квартирата на Алианса третата подред декларация за съдействие сред Общността и НАТО, показват наблюдаващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР