В телефонен разговор вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова

...
В телефонен разговор вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова
Коментари Харесай

Германците ще пътуват свободно до любимите си български курорти

В телефонен диалог вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова благодари на Томас Барайс, държавен парламентарен секретар във Федералното министерство на стопанската система и енергетиката на Германия за свалянето на предизвестието за пътешестване до област Варна, които бяха издадени от немските управляващи.

Николова посочи, че в този район попадат едни от най-предпочитаните от жителите на Германия курорти – к.к. Златни пясъци и к.к. Св. Св. Константин и Елена и за това е доста значимо те да имат достъп до тях.

Във връзка с открити случаи на ковид при завръщане от България на немски туристи и издаването на предизвестия за пътешестване до областите Благоевград и Добрич в България, вицепремиерът увери, че всички нужни ограничения за ограничение на разпространяване на вируса са взети от здравните управляващи и Министерството на туризма. И добави, че на територията на курортите по Българското Черноморие няма нито един случай на инфектиран или болен от COVID-19.

Министърът показа, че България и Германия имат обичайно отлични двустранни връзки на политическо и експертно равнище. Нашата страна е желана туристическа дестинация за фамилна отмора от немски туристи, като през 2019 година общият брой на туристическите визити от Германия е 761 156, посочи тя.

Томас Барайс съобщи, че партньорството сред двете страни би трябвало да продължи и отсега нататък. Ние сме наясно с напъните, които полагате за ограничение на болестта. Виждаме и, че хората в България знаят по какъв начин да се пазят и по какъв начин добре работи здравната Ви система. Мислим, че ограниченията които ние сме наложили ще бъдат отстранени в даден миг, посочи Барайс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР