В течение на 2023 г. световната застрахователна индустрия ще претърпи

...
В течение на 2023 г. световната застрахователна индустрия ще претърпи
Коментари Харесай

2023 – дигитализацията променя застахователната индустрия из основи

В течение на 2023 година международната застрахователна промишленост ще претърпи сеизмични промени, защото технологиите и финансовите пазари не престават бурното си развиване. Според изследването на EIS - световен снабдител на съществени технологии за застрахователната промишленост, представено от профилираната платформа InsurTech, както одобрените, по този начин и започващите компании в бранша на застрахователните технологии ще бъдат повлияни от редица фактори, трансформиращи пазара.

Рори Йейтс, основен вицепрезидент по световната корпоративна тактика в EIS, разказва идната година като продължение на към този момент стартиралата цифрова промяна.

" С безбройните насрещни ветрове, пред които е изправен секторът, цифровата промяна ще остане основен фокус за амбициозните застрахователи през 2023 година Устойчивостта, справедливостта и прозрачността ще продължат да бъдат мотор на нововъведенията и растежа. Автоматизацията ще даде опция за промяна, насочена към чиновниците, освобождавайки човешкия капитал, който ще се концентрира върху клиентите. В същото време продължаващата конкуренция както в границите на бранша, по този начин и отвън него, ще накара застрахователите да преминат от тактики, учредени на ценова конкуренция, към индикатори, определящи цената. "

InsurTech показва 10 съществени промени, които ще бележат развиването на застрахователната промишленост през идващите 12 месеца.

Застраховането ще се трансформира

Застраховането към този момент е обект на най-дълбока промяна и тази наклонност наподобява ще продължи и през 2023 година А и по-късно. Новите технологии водят до изцяло автоматизирани или основани на данни стратегии, които рационализират процеса на подписване на контракт и погашение на компенсации.

В момента времеемките процеси на сключване пречат на животозастрахователните компании да дават положително потребителско прекарване, за разлика от платформите за самообслужване.

Това ще се промени, считат анализаторите.

Данните, идващи от IoT устройства, ще се усилят

С разрастването на „ Интернет на нещата “ (IoT) и потреблението на все по-интелигентни способи за възстановяване на актуалната инфраструктура в градските региони, капацитетът за нарасване на броя на източниците на данни е огромен. Това ще усъвършенства процеса по оценка на риска.

Носимите устройства като умни часовници и гривни ще рационализират процесите в секторите на здравното и животозастраховането, защото данните, събирани и оценени в действително време, ще дадат опция за нови прозрения и способи за надзор на риска.  

Технологиите стават главно конкурентно преимущество

Тъй като цикълът на съзряване на застрахователния бранш продължава, незадоволително софтуерно оборудваните застрахователи или ще изгубят пазарен дял, или ще приспособяват скъпоструващи точкови решения за достъп и ръководство на нови канали, споделя Рори Йейтс, представен от InsurTech.

Според него това ще докара до огромна смяна в промишлеността - някои организации ще отпаднат от конкуренцията, други ще възприемат нови бизнес практики.

Цифровата екосистемата усилва конкуренцията

Цифровата екосистема дава опция за по-голяма конкуренция. В нея обаче по-добри резултати реализират „ по-технологичните “ застрахователи.

Възприемането на главните технологии ще се промени, като ще даде път на по-гъвкави компании, които се приспособяват и създават нови бизнес модели, с цел да изпреварят конкуренцията.

Потребителите ще изискват по-голяма еластичност от своя осигурител

През 2023 година регулаторните органи от ден на ден ще обръщат внимание на нуждата застрахователите да работят по-справедливо, което в цифровата епоха значи, че клиентите би трябвало да бъдат по-информирани и да имат повече изясненост за своето покритие.

Не на последно място, те би трябвало да могат да вършат без никакви спънки избора или промяната на своя снабдител.

Иновативни застрахователни технологии ще продължат да трансформират пазара

С навлизането на от ден на ден компании, разработващи застрахователни технологии, обичайните застрахователи ще бъдат сложени под напън да основават партньорства в границите на цифровата екосистема. По този метод те ще дават положителни условия за мащабиране на тези нови участници, като в същото време се оправят със личните си софтуерни и иновационни провокации.

„ Вградените “ застрахователни услуги ще подтикват нов напредък

Пазарният капацитет на „ вградените “ застрахователни услуги като мобилни приложения, които могат да бъдат свалени на всеки смарт телефон, се прави оценка на 3,7 трилиона $, показват от EIS.

От компанията прибавят, че наред с новите подходи за ангажиране на клиентите и премахване на рисковете, този вид персонализирани приложения ще " оказват помощ за предефиниране на застраховането и неговата роля в живота на хората ".

ESG ще бъде в центъра на вниманието на водачите на застрахователните компании

Надпреварата за понижаване на въглеродния отпечатък и реализиране на задачите за нулеви чисти излъчвания ще бъде главен капиталов фокус за застрахователната промишленост. Той ще бъде и крачка към увеличението на устойчивостта, учредена на данни.

Възходът на ESG ще докара до въвеждането на нови регулации за битка против потреблението на тематиката само като маркетингов инструменр и определяне на по-ясна методология за оценка на напъните на фирмите.

Автоматизацията на застрахователните процеси ще продължи

Автоматизацията на процесите ще бележи развиването на застрахователната промишленост както през 2023 година, по този начин и през 2024 година Технологиите за автоматизация (RPA, ML), аналитичните принадлежности (AI, прогностичен анализ) и обвързваното обезпечаване, основано на IoT устройства, ще доведат до все по-целенасочени и персонализирани застрахователни артикули, по-добри услуги и нараснала преданост у клиентите.

Застрахователните действия няма да станат жертва на икономическата обстановка

Въпреки влошаващата се икономическа конюнктура, застраховките ще продължат да се смятат за главен артикул. Макар че потребителите ще понижат други разноски, застраховките за дома, автомобила и здравето, наред с други такива, са от значително значение и ще останат постоянен източник на доходи за вложителите, предвижда още Йейтс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР